Головний режисер театру ляльок очолить Кіномистецький центр імені Миколайчука у Чернівцях

КАДРОВІ БАТАЛІЇ / 

2 квітня в Чернівецькій міській раді відбувся другий раунд конкурсу на заміщення посади керівника культурно-мистецького центру ім. Івана Миколайчука. До другого раунду пройшли троє кандидатів - Іван Бутняк – актор, головний режисер Чернівецького обласного театру ляльок, засновник приватного театру анімації, Володимир Ємчук, який виконав обов'язки завідувача відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини, Іван Петрусяк, який працював на різних посадах в учбово-методичному центрі «Культура Буковини».  

Загалом до участі в конкурсі зголосилося 5 кандидатів, але конкурсна комісія не підтримала кандидатури Василя Забродського (висловили сумніви щодо рекомендаційних листів, які були надані ним) та Ігоря Гуляги (через відсутність стажу роботи в сфері культури). 

 

У Чернівцях покажуть виставу з ефектом 3D-мультфільму (ФОТО) » Новини  Чернівці: Інформаційний портал «Молодий буковинець»
Фото - МБ

 

У другому турі кандидати представляли своє бачення розвитку культурно-мистецького центру. Переміг Іван Бутняк, якого підтримали 4 із 6 членів конкурсної комісії. Переможець під час виступу наголосив, що «Центр Миколайчука – це гарний зразок реновації культурного простору міста, тому після реконструкції постала чітка потреба запускати творчий процес в установі». Тому серед першочергових завдань Іван Бутняк (на фото) виокремив презентацію проєкту програми розвитку закладу громадськості, створення професійної команди, власного інформаційного ресурсу, побудову інформаційних містків з кінотеатрами міста та дотичними організаціями країни, запуск публічного показу фільмів, надаючи перевагу вітчизняному кіно та місцевим кінопроектам. Також переможець конкурсу зазначив, що приміщення кінозали можна використовувати для суміжних культурних заходів – перформансів та концертів, а у фойє будівлі варто створити публічний арт-простір «Іван-хаб».

Тож тепер, після розпорядження про призначення керівника, яке підписує міський голова, центр отримає очільника. 

Як відбувався конкурс:


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації