Фінал нацвідбору на "Євробачення-2024": де дивитися та як голосувати

Сьогодні, 3 лютого, стане відомо, хто представить Україну на Євробаченні-2024 у шведському Мальме. Фінал Національного відбору розпочнеться о 18:00, трансляції відбуватимуться на всіх платформах Суспільного Мовлення — телебаченні, радіо та діджиталі.

Де й коли дивитися

О 18:00 — трансляція фіналу:

Фінал Національного відбору на Євробачення-2024 вперше буде супроводжуватись перекладом жестовою мовою. Для забезпечення інклюзивності дублювання жестовою мовою буде доступним на всіх відеотрансляціях. Перекладачкою розмовних студій стане Ольга Буназів, за адаптацію пісень відповідатиме Катерина Заботкіна.

Як голосувати

Переможця Нацвідбору та представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі (50%) та глядачів (50%). Глядацьке онлайн-голосування вже вдруге відбудеться в мобільному застосунку Дія. Взяти участь в опитуванні зможуть всі охочі віком від 14 років.

Для цього буде потрібно зайти в застосунок Дія, в розділі «Сервіси» обрати «Опитування» та віддати свій голос за одного з 11 фіналістів. Про початок і закінчення голосування в ефірі Суспільне Культура глядачів повідомлять ведучі шоу.

1. YAKTAK — «Lalala»
2. INGRET — «Keeper»
3. NAZVA — «Slavic English»
4. ANKA — «Палала»
5. Drevo — «Endless chain»
6. alyona alyona & Jerry Heil — «Teresa & Maria»
7. MÉLOVIN — «DREAMER»
8. SKYLERR — «Time is running out»
9. Ziferblat — «Place I Call Home»
10. YAGODY — «Tsunamia»
11. NAHABA — «GLASSS»

Зіркові виступи у фіналі

Крім виступів 11 фіналістів, на глядачів чекає шоу-програма: на сцену вийдуть українські зірки Євробачення. Шоу відкриє Руслана з легендарними «Дикими танцями». Переможці минулорічного Національного відбору, гурт TVORCHI виконають оркестрову версію пісні «Heart of Steel» у супроводі NAONI Orchestra. Глядачі побачать гурт Kalush Orchestra з оновленою версією вже легендарної пісні «Stefania», переможницю Євробачення-2016 Jamala з піснею «Мій брате», легенду Євробачення VERKA SERDUCHKA, Тіну Кароль з премʼєрою пісні «Троянди», а також представницю України на Дитячому Євробаченні-2023 Анастасія Димид і музичну продюсерку Світлану Тарабарову з піснею «Квітка».

Склад журі

Журі фіналу українці цьогоріч обрали в мобільному застосунку Дія, загалом в опитуванні взяли участь понад 720 тис. українців. За результатами голосування, до складу журі Національного відбору на Євробачення-2024 увійшли: народний артист України й творець сценічного образу VERKA SERDUCHKA Андрій Данилко, переможниця Євробачення-2016 Джамала та фронтмен гурту «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» — Сергій Танчинець.

Ведучі Національного відбору на Євробачення-2024

Цьогоріч Нацвідбір вестимуть: фронтвумен гурту The HARDKISS та ведуча Євробачення-2023 в Ліверпулі Юлія Саніна, офіційний «голос» Пісенного конкурсу в Україні Тімур Мірошниченко та стендап-комік Василь Байдак.

68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, Україна братиме участь у першому півфіналі. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації