Назвали пенсії, які отримуватимуть українці з мінімальною та середньою зарплатою

Молоді українці можуть уже зараз зробити попередній розрахунок майбутніх пенсій. Така послуга доступна на сайті ПФУ. Стало відомо, які виплати отримуватимуть громадяни з мінімальною та середньою заробітною платою, пише Today.

Як відомо, з 1 квітня розмір мінімальної зарплати в Україні становить 8000 грн. Якщо громадянин назбирає необхідний страховий стаж, він отримає пенсію у розмірі 2361 грн. Нагадаємо, що у 2024 році для виходу на заслужений відпочинок у 60-річному віці потрібно накопичити не менше 31 року страхового стажу.

Якщо майбутній пенсіонер працює та отримує середню зарплату, він може розраховувати на пенсію у розмірі 4741 грн. Якщо ж заробітна плата вдвічі вища за середню, пенсійна виплата становитиме 9491,5 грн. Відповідні дані оприлюднило видання "Обозреватель".

Вказано, що у формулі розрахунку пенсії зарплату українця за останні три роки слід помножити на відношення власної заробітної плати до середньої у державі, а також на стаж та на 1%. Необхідно використовувати дані ПФУ, які відрізняються від інформації, наданої Держстатом.

Нагадаємо, що середня заробітна плата в Україні за останні три роки становить 13 547 грн.

Які пенсії отримують громадяни

Максимальні пенсії у країні отримують мешканці столиці. Так, середній розмір виплати у Києві сягнув 7,8 тис. грн. Друге місце посіла Рівненська область із 7,2 тис. грн, а третє – 7 тис. грн. Мінімальні пенсії одержують жителі Тернопільської області – 4399 грн.

У березні в Україні провели масштабну індексацію пенсій, яка торкнулася близько 10 мільйонів громадян. Після підвищення середнього розміру виплати становить 5743 грн. Проте абсолютній більшості пенсіонерів виплачують менше за зазначену суму.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації