Ситуація в енергетиці важка: людей просять економити. Через дефіцит електроенергії на Буковині підприємства працюватимуть з обмеженнями своїх потужностей

Сьогодні, 23 квітня упродовж усієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів. Тому диспетчерський центр «Укренерго» вимушений другий день поспіль залучати аварійну допомогу майже безперервно від енергосистем європейських країн.

Попередньо, з 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності по всіх регіонах. Зокрема й по Чернівецькій області підприємства та юридичні особи почергово працюватимуть з обмеженнями своїх потужностей, йдеться у повідомленні АТ “Чернівціобленерго”.

На Криворіжжі обмеження споживання для промислових споживачів продовжують діяти цілодобово, на Харківщині – для усіх споживачів діють ліміти споживання. Але ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

Укотре закликаємо зменшити споживання у години максимального навантаження на мережі, сьогодні вони припадатимуть орієнтовно на 20:00 - 22:00. Якщо у кожній оселі вимкнемо бодай один потужний прилад, в енергосистемі буде легше зберегти баланс.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації