За ціною собачої будки: ТОВ "Агро-центр "Буковина" вдало приватизувало на Київщині величезну ділянку - ЗМІ

Угода була б дуже вигідною, якби не одне але

7 вересня Фонд держмайна України продав єдиний майновий комплекс Триліського спиртзаводу під Фастовом на Київщині. Його вартість виявилася навіть нижчою за непридатну — всього 6553 гривні 44 копійки, або 1% від стартової ціни, пише видання Telegraf.

Про це повідомляється на торговому майданчику Prozorro.sale, де продають об’єкти малої приватизації. Торги за об’єкт розпочалися о 9 годині 49 хвилин із 655 тисяч 344 гривень, а завершилися продажем о 16:30 за 1% від первісної вартості.

Зважаючи на те, що в ході аукціону 99 (!) разів знижувалась вартість лоту, за нього абсолютно ніхто нічого не пропонував, що може говорити про змову або про участь всього одного покупця, яким стала якась Олена Володимирівна ДубІна з Тернополя.

Трилиський спиртовий завод на карті

Про покупницю відомо вкрай небагато – на її ІПН 2976207507 у 2020 році було відкрито ФОП, який у березні 2023 року – закрито. На даний момент, за даними аналітичної системи YouControl, Олена ДубІна є директором ТОВ "Агро-центр "Буковина". Також у фірмі їй належать 1,16% статутного фонду, рештою володіє Андрій ДубІна, ймовірно, її чоловік.

У купівлі спиртзаводу, який не працює з 2010 року, основним активом є земельна ділянка 104,8 га, якими підприємство постійно користується на підставі держакту від 9 червня 1998 року.

Таким чином, за ціною комплексу 6553 гривні гектар землі обійшовся Олені Дубіні 63 гривні. Втім, судячи з презентації ФДМУ, на додачу до заводу власник набуває і боргів підприємства – 11 млн 439 тис. грн, які також зобов’язаний сплатити протягом шести місяців. В результаті 1 га території підприємства з виробничими корпусами, підсобними спорудами та чорноземом обійдеться покупці вже 110 тисяч гривень.

При цьому цікаво, що статутний фонд "Агро-центру "Буковина" лише 150 тисяч гривень, а внесок Олени Дубини до нього становив трохи більше 1500 гривень.

Цікаво, що сам Триліський спиртовий завод був включений до списку на приватизацію у лютому 2021 року, і лише влітку 2023 року його вже намагалися продати двічі – спочатку 7 липня за 1,24 млн грн, а потім 22 серпня – за 1,31 млн, але обидва аукціони не відбулися.

Одні користувачі соцмереж помітили, що сума покупки склала п’ять ящиків дешевої горілки. Інші, що будка для великих собак коштує трохи менше за ціну угоди — 5 тис. грн.

І таке у нас буває: Завод за ціною собачої будки


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації