Як безпечно купити квартиру на вторинному ринку?

Вторинний ринок житла приваблює різноманітністю й багатством вибору. Проте купівля квартири в цьому випадку буде більш ризикованою в порівнянні з первинними варіантами. Щоб уникнути будь-яких проблем, рекомендуємо довірити справу пошуку та придбання нової оселі спеціалістам*.

АН Атланта — це справжній експерт із нерухомості, що вже понад 20 років присутній на ринку України. Якщо вибираєте місто, де плануєте купити квартиру Львів, Київ, Одеса та інші мегаполіси стануть відмінним варіантом. А професіонали АН Атланта на всіх етапах угоди будуть супроводжувати та надавати кваліфіковані консультації. На сайті www.atlanta.ua ви знайдете найширшу базу житлової нерухомості.

Перевірка необхідної документації

Дуже важливо під час купівлі квартири уважно перевірити всю наявну документацію, адже неуважність на цьому етапі може призвести до матеріальних збитків, довгих судових позовів та навіть втрати права власності. Краще за все скористатися допомогою фахівця з нерухомості, який не лише перевірить документи, але й виключить неточності в оформленні договору.

Необхідно перевірити:

  • документи на квартиру, що встановлюють право власності;
  • паперову копію електронного витягу з Держреєстру речових прав на нерухоме майно;
  • технічний паспорт приміщення;
  • паспорт та ідентифікаційний код власника або співвласників;
  • свідоцтво про шлюб або розлучення продавця.

Покупець має право вимагати у власника саме оригінали цих документів, адже лише вони дають абсолютну гарантію, на відміну від нотаріально завірених копій.

Як безпечно купити квартиру: поради фахівців

Фахівці радять ретельно перевіряти вибрану нерухомість перед укладанням договору. Дуже важливо дивитися на технічний стан приміщення. Краще за все найняти професіонала, який може виявити найдрібніші несправності в майбутній оселі.

Важливо з’ясувати і юридичний стан квартири. Продавець повинен підтвердити своє право власності на приміщення, а покупець — самостійно або за допомогою нотаріуса перевірити цю інформацію за державними реєстрами.

Дуже добре, якщо продавець може надати довідки, що заборгованості за комунальними послугами немає.

Перш ніж укласти угоду, покупець повинен отримати від продавця підтвердження виїзду всіх осіб із приміщення, а також зняття їх із реєстраційного обліку. Під час купівлі квартири користуйтеся послугами експертів, щоб не витрачати зайвий час та кошти.

* на правах реклами


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації