Вже є перше велике замовлення: історія розвитку швейного бізнесу в гірському селі на Буковині

Швейна майстерня в селі Мариничі Усть-Путильської громади вже отримала перше велике замовлення на пошив та брендування 500 сумок-шоперів. Також багато мешканців приходять сюди, щоби пошити чи полагодити тканинні вироби, а ще – навчитися швейній справі, пише Український кризовий медіа-центр.

Раніше, аби скористатися послугами з ремонту одягу, мешканцям Усть-Путильської громади доводилося долати щонайменше кілька десятків кілометрів.

Зараз усе необхідне обладнання – в їхній власності. Більше того, в майстерні можна також самому навчитися кроїти, шити і навіть вишивати на одязі. Для місцевої молоді це чудовий шанс спробувати свої сили і, можливо, обрати собі майбутню професію.

– Зараз ми вже маємо першого замовника на велику партію сумок-шоперів із вишитим брендуванням, – розповідає голова Усть-Путильської громади Марія Ілюк. – Також ми розробили прайс на послуги майстерні, кожна вишивка має свою ціну згідно з класифікацією. Вже сьогодні, за декілька місяців роботи, ми впевнені, що в цього проєкту є хороше майбутнє. Адже він працює не тільки для мешканців громади, а й зможе поповнювати наш бюджет.

Майстерня надає платні послуги з пошиття та ремонту одягу, а також за певну оплату обладнанням можуть користуватися люди, що займаються швейним бізнесом.

"Якщо вам потрібна, наприклад, оригінальна вишиванка, тут вам її і покроять, і пошиють, і вишиють, - каже Ілюк. - Або ж навчать, як це все зробити самостійно.

Окремий підхід у громаді розробили й для соціально вразливих категорій та ВПО – для них планують проводити соціальні акції та безоплатно шити одяг першої необхідності.

Відкриття майстерні відбулося наприкінці березня цього року за підтримки й допомоги Програми Агентства США з міжнародного розвитку DOBRE.

Загальний бюджет такого проєкту тоді склав близько 700 тисяч гривень. Зокрема, закупили високоякісне обладнання: п’ять швейних машин, оверлок, прасувальний стіл і праску з парогенератором, розкрійний стіл, примірочну кабінку, кронштейн для одягу, а також головну гордість майстерні – професійну автоматичну вишивальну машину вартістю 290 тисяч гривень.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації