В Україні хочуть побудувати дві нових атомних електростанції

В.о. голови Енергоатому Петро Котін заявив про плани з будівництва в Україні двох нових атомних електростанцій. Про це він повідомив сьогодні під час конференції «Атомні можливості для розвитку країни».

«Щодо планів з будівництва нових енергоблоків наша мета — 24 ГВт атомних потужностей в енергосистемі до 2040 року», — заявив він.

Інфографіка: НАЕК Енергоатом / YouTube

Котін відзначив, що підписано меморандум з американською компанією Westinghouse про будівництво п’яти енергоблоків, пише НВ.

«Ми плануємо два з них розмістити на Хмельницькій атомній станції. Третій енергоблок Хмельницької АЕС зараз буде добудовуватися за законом, який буде прийнято найбличжим часом. Також ми плануємо по одному енергоблоку на трьох інших майданчиках АЕС — Westinghouse. І ми плануємо також два нових майданчики», — розповів голова Енергоатому.

Westinghouse та Енергоатом підписали угоди про будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС

За його словами, розглядається можливість будівництва АЕС в Черкаській області, де розташована недобудована Чигиринська АЕС.

Розглядається можливість будівництва АЕС в Черкаській області, де розташована недобудована Чигиринська АЕС. Інфографіка: Енергоатом / YouTube

«Це тільки як приклад. Ми зараз не говоримо, що ми там будемо будувати. Чому там? Тому що ще в часи Радянського Союзу було прийнято рішення про будівництво чотириблокової Чигиринської АЕС в цьому місці», — пояснив він.

Котін додав, що Енергоатом буде працювати з урядом та президентом, щоб цей майданчик був затверджений як перспективний майданчик для будівництва АЕС.

Енергоатом є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водно-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації