Українці майже поклали енергосистему: Укренерго звернулося до споживачів

Рівень енергоспоживання в країні могли порівняти із потужністю двох ядерних енергоблоків – а все через кондиціонери. Вдень 6 липня в Україні було зафіксовано рекордні цифри енергоспоживання – на 7% вищі за найспекотніший день 2022 року та на 14% вище, ніж 29 червня, коли теж було дуже спекотно. Такі цифри піддали енергосистему України, яка зараз і так не в кращому стані, доволі серйозному навантаженню.

Про це повідомляє державна компанія Укренерго, пише Pro Гроші.

В компанії порівняли рівень енергоспоживання із потужністю двох ядерних енергоблоків та звинуватили у зростанні споживання масову роботу кондиціонерів у помешканнях українців.

Система перевантажена!

Високий рівень споживання, кажуть у компанії, вчора тримався практично до кінця дня. Це все створювало значне навантаження на енергосистему – через зменшення активності сонячних електростанцій ввечері довелося залучати для покриття високого рівня споживання додаткові потужності енергоблоків.

Минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були дуже складним завданням – оскільки енергосистема була у набагато кращому стані, аніж зараз. Водночас у 2023 році будь-яке різке збільшення навантаження значно ускладнює її роботу. Це пов’язано із кількома причинами:

- енергосистема все ще відновлюється після масованих обстрілів росіян;

- на багатьох об'єктах тривають масштабні ремонтні роботи;

- в роботі зараз значно менше енергоблоків та спецобладнання.

З огляду на це, українців знову дуже наполегливо просять зменшити використання кондиціонерів та потужних електроприладів в нові пікові години енергоспоживання – з 16:00 до 23:00. Їх не слід вмикати одночасно, особливо у вечірні години. Енергомістке споживання у компанії радять за можливості переносити на інші години доби.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації