Учителям доведеться повернути 6500 грн допомоги, отриманих через "єПідтримку", - МОН

У міністерстві наголосили, що допомогу могли отримати лише ті особи, які працювали на умовах трудового договору та не в бюджетних установах. Працівники сфери освіти не втрачали роботу й отримували заробітну плату з бюджету. Міністерство освіти України, посилаючись на рішення уряду, 3 серпня повідомило педагогам про необхідність повернути 6500 грн бюджетних коштів, виплачених їм навесні 2022 року в межах програми "єПідтримка", повідомила пресслужба МОН, пише Фокус.

"Програма "єПідтримка" на початку повномасштабного вторгнення була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв’язку зі втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні", — йдеться в повідомленні міністерства.

У МОН наголосили, що допомогу могли отримати лише ті особи, які працювали на умовах трудового договору та не в бюджетних установах.

"Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу й продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Проте деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму "єПідтримка", — повідомило міністерство освіти.

Уряд ініціював повернення неправомірно отриманих коштів працівниками бюджетних установ, зокрема й зі сфери управління МОН.

"Тому МОН надіслало інформаційні листи керівникам закладів, установ, підприємств, що належать до сфери його управління, про необхідність повернення коштів співробітниками", — додали в міністерстві.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації