У ТОП-10 підприємств, які найбільше сплачують податків у Чернівецькій області, - ТОВ Машзавод, на який РНБОУ необгрунтовано наклав економічні санкції

Десять найбільших підприємств Чернівецької області сплатили понад 473 мільйони гривень податків до бюджетів усіх рівнів. Це дані за дев'ять місяців цього року. Кожне підприємство сплатило щонайменше 35 мільйонів гривень.

Про це йдеться у відповідь на запит Суспільного.

До місцевих бюджетів ці підприємства сплатили майже 118 мільйонів гривень.

Найбільше податків в області сплачує Чернівцігаз Збут. Це постачальник газу та електроенергії. На другому місці — акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи Чернівцігаз. Воно розподіляє газоподібне паливо через місцевий трубопровід.

На третьому місці — компанія Мартін Трейд. Воно зареєстроване у селі Великий Кучурів Сторожинецької громади та існує 7 років. Основний вид діяльності — оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Згідно з тендерами, постачає дизельне паливо Укрпошті.

Далі за сумою сплачених податків — Сокирянське лісове, Чернівецьке лісове та Берегометське лісомисливське господарства. Серед цих державних підприємств найбільше податків сплатив Сокирянський лісгосп. Згідно з його фінансовим звітом, торік підприємство заробило майже 94 мільйонів гривень з реалізації продукції.

На сьомому місці — компанія з Мамаївців УПГ-Інвест, яка займається розведенням свійської птиці. На ринку вона працює понад 17 років. За даними YouControl, у переліку засновників юридичної особи — компанія з адресою у Кіпрі, її частка — 99, 9%.

Далі за сумою сплачених податків — Калинівський ринок. Його площа понад 35 гектарів, майже 16 гектарів відведені під торгові місця. Комунальне підприємство створили згідно з рішенням виконкому у 1997 році, водночас ринок почав працювати раніше — у 1990-му.

На дев'ятому місці за сплатою податків ще одне державне лісове господарство — Путильське.

На десятому місці і друге серед реальних виробників продукції (після УПГ-Інвест) за сплатою податків в області — ТОВ Машзавод.

Як повідомив вчора на пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук, лише бюджету міської громади у 2021 році Машзавод сплатив 15 млн. гривень. У тому числі 3,5 млн. гривень податок на доходи фізичних осіб і 11,6 млн. грн. – плата за землю. За 9 місяців 2022 року ТОВ «Чернівецький Машзавод» вже сплатив 10,4 млн. гривень.

У жовтні підприємство потрапило до санкційного списку РНБО. Обмеження запровадили на 5 років. За словами керівника, санкції спричинять повне припинення роботи підприємства.

Машзавод виготовляє устатковання спецпризначення. Зокрема, сталеві зварні посудини та апарати для облаштування газових і нафтових родовищ, терміналів зберігання зрідженого газу та інше обладнання.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації