У сусідній Коломиї планують запустити залізничний маршрут в Румунію

З Коломиї ще й до Румунії. Працюємо над тим, щоб перетворити наше місто у справжній транспортно-логістичний центр. Днями підписав меморандум з мером румунського міста Сиґіт-Мармацієй Васіле Молдаваном. Цим документом наші два міста погодились працювати над створенням залізничного маршруту Коломия – Сиґіт-Мармацієй.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

За його словами, це дозволить зʼєднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу. До речі, нещодавно вже запрацював залізничний маршрут Коломия - Варшава.

За планами коломийчан, маршрут “Коломия –Сиґіт-Мармацієй” буде створений на основі чинних: 753/754 та 755-756 «Рахів-Валя-Вишеулуй».

“Це дозволяє сподіватись, що ініціатива буде реалізована в найближчому майбутньому, адже справа абсолютно реальна. Дякую нашим румунським партнерам, що дієво підтримують нас у цей важливий час. Логістика завжди була ключовою для розвитку міст та країни в цілому. Очільники Сиґіт-Мармацієй наочно демонструють що таке дієва співпраця”, - йдеться у повідомленні.

На найближчу сесію міської ради Богдан Станіславський запропонує депутатам звернутись до уряду та АТ «Укрзалізниця» з проханням підтримати цю ініціативу. Румунські партнери також звернуться до свого національного перевізника.

Така концентрація міжнародних залізничних маршрутів з початком у Коломиї дозволить розвинути на базі нашого міста потужний транспортно-логістичний хаб. Вірю та сподіваюсь що з Божою допомогою нам це вдасться, зазначив мер Коломиї.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації