У Недобоївській громаді на базі колишнього цукрового заводу хочуть облаштувати сучасний індустріальний парк

У Недобоївській громаді працюють над розробкою індустріального парку. Облаштувати його планують на базі колишнього цукрового заводу. Про це сільський голова Юрій Юзва розповів AgroPortal.ua.

«Там 25 га промислової зони, розробляємо документи і будемо реєструвати індустріальний парк, який дасть можливість залучити нових товаровиробників і бізнес на нашу територію», – розповів очільник громади, пише Чернівецька обласна рада.

На території Недобоївської громади під садами зайнята більша частина площ. Найбільше яблуневих – 70%, ними займаються поколіннями. Зараз тут працюють над формуванням бренду яблуневої агломерації. Зокрема, нещодавно підприємці придбали потужні сушарки, і тепер є змога переробляти великі обсяги яблук та малини. Також місцеві бізнесмени організували агрохаб.

Фото обласної ради

«Основна перевага хабу в тому, що він надає людям ті послуги, які їм потрібні кожен день. Якщо є виклики – удосконалюються. Навіть за ці роки вони розширилися, збільшили кількість своїх потужностей, закупили ще одну сортувальну лінію, щоб люди могли комфортно почуватися, щоб черг менше було на лінії. Там можна яблуко покласти на зберігання і отримати його вже повністю готовим для відправки на експорт. Оскільки у нас люди чекають здебільшого на лютий-березень, коли основний пік продажів яблук, вони готують, щоб саме в цей час було максимально комфортно виробникам продукції», – пояснив Юрій Юзва.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації