У 2022 році на Буковині через обласну службу зайнятості працевлаштувалося понад 20 тисяч осіб

Впродовж 2022 року соціальними послугами Чернівецької обласної служби зайнятості скористалося понад 20 тис. осіб, з них мали статус безробітного 15,0 тис. осіб.

Як повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, з початку року статус безробітного отримали 9,4 тис. осіб, за сприяння обласної служби зайнятості у 2022 році забезпечено роботою 7103 особи.

За словами директорки Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко, ринок праці Чернівецької області у 2022 році не відрізнявся від загальноукраїнських тенденцій та позначився зменшенням кількості пропозицій роботи. Водночас, за її словами, на Буковині вдалося працевлаштувати понад 500 внутрішньо переміщених осіб, загалом до служби зайнятості звернулися понад 2600 переселенців.

За направленнями служби зайнятості проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 778 безробітних.

Впродовж 2022 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру Чернівецькою обласною службою зайнятості залучено 489 осіб.

Станом на 1 січня 2023 року послуги Чернівецької обласної служби зайнятості отримували 2338 безробітних.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації