Податкова почне тотально відстежувати рахунки українців: подробиці

Починаючи з 2024 року, податкова почне отримувати інформацію про фінансові операції українців за кордоном. Це стосуватиметься як банків, так і страхових компаній, депозитаріїв, інвестиційних компаній.

Про це розповідає Мінфін, повідомляють Економічні новини.

Кожна фінустанова повинна повідомляти наступну інформацію:

- Особисті дані власника рахунку.

- Номер рахунку.

- Найменування та реєстраційний номер фінансової установи.

- Залишок чи вартість рахунку.

Якщо йдеться про кастодіальний рахунок:

- загальну валову суму відсотків, дивідендів та іншого доходу, згенерованого за активами на рахунки, виплачені або зараховані на рахунок (або за рахунком) протягом календарного року чи іншого відповідного звітного періоду;

- загальну валову суму надходжень від продажу або викупу фінансових активів, сплачених або зарахованих на рахунок протягом календарного року або іншого відповідного звітного періоду, за яким фінустанова виступала як зберігач, брокер, номінальний власник або агент власника рахунку.

У разі депозитного рахунку – загальна валова сума процентів, сплачених чи зарахованих на рахунок протягом календарного року чи іншого відповідного звітного періоду.

Будь-який інший рахунок – загальна валова сума, сплачена або зарахована власнику рахунку протягом календарного року або іншого відповідного звітного періоду, щодо якого фінустанова є боржником або дебітором.

Перший обмін інформацією заплановано на вересень 2024 року за звітний період 2023 року.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації