Нові пекарні, кав’ярні, аптеки: за рік дії програми єРобота на Буковині створили півтисячі робочих місць

З початку дії програми ЄРобота на Буковині 232 заявники отримали позитивне рішення на отримання мікрогранту в рамках урядової програми єРобота. 34 з них розпочали власну справу, решта – розширюють власний бізнес. В області загалом буде створено 497 нових робочих місць в рамках урядової програми єРобота «Власна справа».

Про це повідомила директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко під час пресконференції «єРобота: рік роботи програми на Буковині».

За кошти гранту придбали обладнання для здійснення господарської діяльності, закупили сировину та матеріали, а також орендували приміщення.

З початком дії урядової програми єРобота в області відкрилися нові пекарні, кав’ярні, аптеки. Окрім того, грантові кошти спрямовані на відкриття медичних та косметологічних закладів.

Також на Буковині буде розширюватися швейне виробництво, надаватимуться послуги з ландшафтного дизайну, топографо-геодезичні послуги, а також розшириться виробництво жіночих сумок та виробів для військових, проектування та виготовлення сходів, виробництво меблів, пастили і сухофруктів, соняшникової олії та паливних матеріалів.

Найбільше нових робочих місць створили в Чернівцях, а також на Вижниччині.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації