Незаконних витрат - понад 1,3 млн грн: в держустановах на Буковині виявили серйозні порушення

Фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області з початку 2024 року завершено 3 перевірки закупівель, якими виявлено незаконне витрачання понад 1,3 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області, пише БукІнфо.

Під час перевірок встановлено непоодинокі випадки порушень при закупівлі електричної енергії, а саме після укладання нібито вигідного для замовника договору на закупівлю відбувається подальше неправомірне підвищення ціни, внаслідок чого повністю нівелюється економія, досягнута на публічних торгах.

Такі порушення були виявлені на КП «Сторожинецьке житлово-комунальне господарство», внаслідок чого підприємством з 2021 по 2023 рік недоотримано електроенергії у кількості 111028,71кВт год, чим завдано матеріальної шкоди на загальну суму 479,2 тис. гривень.

Аналогічно Відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради недоотримав електроенергії у кількості 99120,86 кВт год, внаслідок чого завдано матеріальної шкоди на суму 365,2 тис. гривень.

Також під час перевірки закупівель одного з Департаментів міської ради встановлено, що внаслідок завищення підрядником норми матеріалів порівняно з проєктними рішеннями департаментом оплачено завищену вартість ремонтно-будівельних робіт на суму 456,9 тис. грн, які усунуто під час перевірки у повному обсязі.

За результатами проведених перевірок установам надіслано вимоги щодо усунення порушень, а матеріали перевірок спрямовано до правоохоронних органів.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації