Депутати пропонують втричі збільшити акциз на автогаз. Гетманцев каже, що це ще не кінець

У Верховній Раді з минулого тижня обговорюється питання збільшення акцизу на скраплений газ, повідомило джерело НафтоРинку в парламенті. За його словами, цього народні обранці пропонують збільшити ставку акцизу більш ніж утричі - з поточних €52/1000 л до €169/1000 л.

На засіданні податкового комітету ВР нардеп Данило Гетманцев, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, розповів про збільшення ставки на LPG. «Для мене питання підняття акцизу на газ вирішено», сказав він.

На його думку запропонована ставка в €169/1000 л є замалою, яку ймовірно буде переглянуто в майбутньому, пише Авто-24.

На питання щодо забезпечення військових балонним газом - дешевим та доступним з точки зору маскування (не має диму) він заявив, що не бачить в цьому проблеми: «можна поставити бензинову горілку», - вважає нардеп.

Йому апелював представник Мінфіну, який сказав, що Уряд розглядає скраплений газ, як альтернативний вид пального, і за потреби гармонізувати ставки до європейських, відповідно директивам ЄС ставка на скраплений газ має бути €68/1000 л, а на бензини €359/1000 л.

Це друга цього року спроба збільшити акциз на скраплений газ. Перед збільшенням податків на пальне на довоєнні ставки з 1 липня 2023 р. лобісти НАУ розповсюджували у ЗМІ та соцмережах меседжі про «необхідність підняття ставок на газ», а в парламенті було зареєстровано законопроект №9348, яким пропонувалось підняти акциз до €129,5 на 1000 л.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації