Погода: 5 найбільш цікавих фактів

ЦЕ ЦІКАВО! /

Пропонуємо дізнатись деякі факти про погоду: коли з’явився перший надрукований прогноз, чи завжди робота синоптиків була безпечною, чи варто довіряти тваринам-метеорологам, та інші цікавинки.

Небезпечна робота

Коли синоптики помиляються у своїх передбаченнях, вони чують в свою адресу критичні зауваження або стають об’єктами для глузування. А ось в Англії 17-го сторіччя діяв закон, згідно якому за невірний прогноз погоди невдаху-синоптика засуджували до страти.

Перший друкований прогноз

Через два століття, знову-таки в Англії з’явився перший друкований прогноз погоди. Газета «Таймс» 1 серпня 1861 року опублікувала повідомлення морського офіцера Роберта Фіц-Роя. В ньому мова йшла лише про напрямок вітру, а про температуру геть не згадувалось.

Розумна парасолька

Кілька років тому французькі інженери презентували розумну парасольку, яка попереджає власника про зміну погоди. За 15 хвилин до дощу ручка спалахує синім світлом. Відомості гаджет отримує, під’єднуючись до всесвітньої мережі. Потрібно тільки налаштуватись на сайт з прогнозом погоди, наприклад https://pogoda.meta.ua та вибрати потрібний населений пункт.

Тварини-метеорологи

Широко відома здатність тварин передбачати зміну погоди, наприклад:

► ластівки перед грозою літають над самою землею;

► кішка перед негодою шкребе пазурами стіну;

► кури не ховаються від дощу – негода затримається надовго.

Популярний запит в пошукових системах

Згідно «Книзі рекордів Гіннеса» слово «погода» входить в четвірку найбільш популярних запитів в пошукових системах. Його обігнали тільки такі ключові слова як «програми», «ігри», «секс».


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації