Наріжте, змішайте і в духовку: рецепт смачних кабачків, який підійде в спеку
Кабачки з часником у духовці готуються швидко й просто. Ідеально для спекотного дня. Страву можна подавати як гарнір або й окремо. Кабачки чудово поєднуються зі свіжою зеленню, соусами або як додаток до салатів.
Попри простоту, ця страва має вишуканий смак і стане ситним та корисним додатком до обіду або вечері. І що найголовніше — вона не потребує складних кулінарних прийомів, але результат приємно здивує, пише NV.
Інгредієнти:
Кабачки молоді — 2 шт.
Часник — 3−4 зубчики
Суха приправа, прованські трави — 1 ч. л.
Паприка мелена — 1 ч. л.
Сметана 20% — 3 ст. л.
Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Для приготування цієї страви рекомендується використовувати лише дуже молоді кабачки з ніжною шкіркою і незрілим насінням. Їх слід ретельно промити у проточній воді, обсушити і нарізати на товсті кільця. Щоб зробити їх більш привабливими, краще використовувати фігурний ніж для нарізання.
Зубчики часнику слід очистити від сухої шкірки і дрібно нарізати. Розкласти всі нарізані кабачки в глибоку миску і посипати часником, паприкою, прованськими травами і панірувальними сухарями. Засолити за смаком і додати сметану. Усе добре перемішати.
Перекласти отриману суміш у форму для запікання і розрівняти її поверхню.
Підсмажувати кабачки при температурі 180 °C до досягнення м’якості, що займає від 35 хвилин до 1 години.
-
Мільйонер добровільно відмовився від багатства та став безхатьком: чому не вдався експеримент?
-
У Буковинські Карпати посеред квітня повернулася зима
-
Мамина ікона сильніша за ворожі КАБи: на Сумщині російська бомба зруйнувала приміщення суду, але залишила неушкодженим образ Спасителя
-
Названі найнадійніші компактні вживані кросовери сучасності
-
Нові Робінзони: круїзний лайнер забув вісьмох туристів на африканському острові
-
Небо потьмяніє, повітря стане бруднішим: фахівці рекомендують зачиняти вікна через пил із Сахари