Наріжте, змішайте і в духовку: рецепт смачних кабачків, який підійде в спеку

Кабачки з часником у духовці готуються швидко й просто. Ідеально для спекотного дня. Страву можна подавати як гарнір або й окремо. Кабачки чудово поєднуються зі свіжою зеленню, соусами або як додаток до салатів.

Попри простоту, ця страва має вишуканий смак і стане ситним та корисним додатком до обіду або вечері. І що найголовніше — вона не потребує складних кулінарних прийомів, але результат приємно здивує, пише NV.

Інгредієнти:

Кабачки молоді — 2 шт.

Часник — 3−4 зубчики

Суха приправа, прованські трави — 1 ч. л.

Паприка мелена — 1 ч. л.

Сметана 20% — 3 ст. л.

Сухарі панірувальні — 2 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Для приготування цієї страви рекомендується використовувати лише дуже молоді кабачки з ніжною шкіркою і незрілим насінням. Їх слід ретельно промити у проточній воді, обсушити і нарізати на товсті кільця. Щоб зробити їх більш привабливими, краще використовувати фігурний ніж для нарізання.

Зубчики часнику слід очистити від сухої шкірки і дрібно нарізати. Розкласти всі нарізані кабачки в глибоку миску і посипати часником, паприкою, прованськими травами і панірувальними сухарями. Засолити за смаком і додати сметану. Усе добре перемішати.

Перекласти отриману суміш у форму для запікання і розрівняти її поверхню.

Підсмажувати кабачки при температурі 180 °C до досягнення м’якості, що займає від 35 хвилин до 1 години.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації