Наріжте, змішайте і в духовку: рецепт смачних кабачків, який підійде в спеку
Кабачки з часником у духовці готуються швидко й просто. Ідеально для спекотного дня. Страву можна подавати як гарнір або й окремо. Кабачки чудово поєднуються зі свіжою зеленню, соусами або як додаток до салатів.
Попри простоту, ця страва має вишуканий смак і стане ситним та корисним додатком до обіду або вечері. І що найголовніше — вона не потребує складних кулінарних прийомів, але результат приємно здивує, пише NV.
Інгредієнти:
Кабачки молоді — 2 шт.
Часник — 3−4 зубчики
Суха приправа, прованські трави — 1 ч. л.
Паприка мелена — 1 ч. л.
Сметана 20% — 3 ст. л.
Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Для приготування цієї страви рекомендується використовувати лише дуже молоді кабачки з ніжною шкіркою і незрілим насінням. Їх слід ретельно промити у проточній воді, обсушити і нарізати на товсті кільця. Щоб зробити їх більш привабливими, краще використовувати фігурний ніж для нарізання.
Зубчики часнику слід очистити від сухої шкірки і дрібно нарізати. Розкласти всі нарізані кабачки в глибоку миску і посипати часником, паприкою, прованськими травами і панірувальними сухарями. Засолити за смаком і додати сметану. Усе добре перемішати.
Перекласти отриману суміш у форму для запікання і розрівняти її поверхню.
Підсмажувати кабачки при температурі 180 °C до досягнення м’якості, що займає від 35 хвилин до 1 години.
-
Професорка з Чернівців Олена Карлова підкорила п’яту за висотою вершину Світу - гору Макалу (8 485 м)
-
Стало відомо, що їли у потязі Стармер, Макрон, Туск і Мерц. Їх годував Клопотенко
-
98-річний британський ветеран на танку часів 2-ї Світової війни розчавив автомобіль Tesla, в знак незгоди підтримки Маском ультраправих у Європі
-
Учені попереджають про поширення в Європі небезпечної цвілі через потепління - вона інфікує людину
-
У Великій Британії чоловік випадково купив власний автомобіль, який вкрали злодії. ВІДЕО
-
Мистецтво на краю світу: як картини з Чернівців потрапили в далеку Антарктиду