В Україну завезли небезпечні мандарини: чи є вони на чернівецьких прилавках

В Україну завезли мандарини, в яких виявили небезпечну отруйну речовину. Фрукти виростили в Єгипті, але в Україну експортувала Греція. Наявність отруйної речовини фахівці Держпродспоживслужби побачили через систему швидкого реагування харчових продуктів.

Репортери С4 вирішили перевірити яка ситуація в Чернівцях та чи варто відмовитись від новорічного фрукту цьогоріч.

Начальниця управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПС у Чернівецькій області Любов Штефоряк зазначає, що у партії мандаринів знайшли диметоат, септокереацит. За її словами, це препарат, яким обробляли мандарини від кліщів.

Команда С4 вирішила перевірити, яка ситуація на ринках Чернівців. Так, продавчиня Інга Павлюк каже, що чернівчани лише починають купувати мандарини.

Скріншот відео С4

«Поки все добре, ніхто ні на що не скаржиться. Поки що мандарини нам постачають з Іспанії, а з Єгипту ще не було», – каже жінка.

Працівники Центрального ринку запевняють, перевірки відбуваються постійно і продукти не потрапляють на прилавки без контролю відповідних служб.

Випадки отруєнь від мандаринів в області офіційно ще не зареєстрували. Як розповіла журналістам завідувачка інфекційного відділення ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Валентина Миндреску, наразі до медичного закладу не приходили пацієнтами зі скаргами після вживання мандаринів.

Водночас експерти закликають буковинців бути обережними та вибірковими до продуктів, які купують.

«Ми самі відповідаємо за своє здоров’я. Потрібно бути грамотними купувати продукти тільки в тих місцях, де дійсно є контроль за продукцією. Це ринки. У нас в Чернівцях та області на кожному ринку є лабораторії для експертизи», – зауважила завідувачка відділом приймання реєстрацій зразків продукції та оформлення документів Держспоживслужби Галина Галузинська.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації