У Ратуші спростували Осачука, який звинуватив міські лікарні Чернівців у приховуванні резервних ліжкомісць для хворих на COVID-19

ХТО ДУРИТЬ ОСАЧУКА? /

Керівниця управління забезпечення медобслуговування у сфері охорони здоров’я Чернівецької міськради Наталія Калмикова спростувала слова голови ЧОДА Сергія Осачука про те, що міські лікарні Чернівців ніби-то приховують резервні ліжкомісця для хворих на COVAD-19. За її словами, навпаки у місті посилено працюють над збільшенням кількості ліжкомісць.

«Цим питанням займаються. Сьогодні проінспектували міську лікарню №1, завтра – лікарню №3. Ніхто нічого не приховує. Думаю, це неперевірена інформація. Сьогодні також відбудеться нарада в Департаменті охорони здоров’я, де будемо піднімати це питання. Місця не приховуються, ми навпаки відкриваємо нові: вчора це було 10 місць, сьогодні додали ще 25», - зазначила Наталя Калмикова.

Нагадаємо, вчора Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у прямому ефірі на Facebook заявив, що деякі міські лікарні Чернівців не відкривають власних резервів для хворих на COVID-19.

«В той час, коли ми допомагаємо місту Чернівці знайти додаткові нові ліжка і гарантуємо можливість лікувати чернівчан у районних центральних лікарнях міст Герца та Новоселиця, неприпустимо, щоби окремі медичні установи у Чернівцях з небажанням приховували власні резерви, які є тут у місті, і їх не відкривали. Тому у нас працює змішана комісія Департаменту охорони здоров'я, фахівці. Сподіваюся, що разом з лікарями вони дійдуть згоди, що у такий складний період неприпустимо тримати резерв для інших практик, коли чернівчанам потрібна така важлива медична допомога»,- сказав Сергій Осачук.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації