Починається епідемія. COVID-19 – це дитячі сльози, - ексрадник секретаря РНБО Івасюк
Розмиті скотомогильники призведуть до хвороб. Найкращий період для розвитку інфекцій – від дизентерії до холери – це літо. Наші інститути не готують епідеміологів. Фахівців немає. Інфекційних лікарень немає. Є лише адаптовані відділення. Найкращий спосіб застереження – карантинні зони, які наразі неможливо утворити, - Валерій Івасюк, ексрадник секретаря РНБО, доктор медичних наук, народний депутат України І скликання в етері Еспресо.
Держпродспоживслужба застерігає жителів не наражатись на небезпеку та утриматися від споживання риби невідомого походження в постраждалих регіонах
У результаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах, при переробці та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання, йдеться у повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів,
Рекомендуємо у найближчий час утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби, не тільки в Херсонській області, а і в регіонах басейну річки Дніпро.
Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, у тому числі ботулізму, паразитів та небезпечні хімічні речовини.
Варто дотримуватися наступних рекомендацій:
не купувати копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках, яка була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю;
купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть в закладах торгівлі, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності;
бажано вживати консерви тільки промислового виготовлення, оскільки технологія та рецептура їх приготування розроблена з урахуванням профілактики ботулізму та з проведенням відповідного лабораторного контролю;
не вживайте консерви при найменшій підозрі на її недоброякісність, а саме не використовувати продукцію з бомбажних (здутих) банок.
У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.
У Держпродспоживслужбі наголошують: реалізація живої риби має проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог, а саме: кожна партія риби живої має надходити на ринки з товаро-транспортними накладними та супровідними ветеринарними документами, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії на ринку та видаються експертні висновки.
-
Врятували від смерті: У Чернівецькій дитячій клінічній лікарні успішно прооперували 7-річного хлопчика з Хотинщини, який переніс інсульт
-
До Чернівецького обласного клінічного онкологічного центру привезли лінійний прискорювач, який діє на пухлини та зберігає неушкодженими здорові клітини пацієнтів з онкохворобами
-
54% українців мають серцево-судинні хвороби. Як себе вберегти?
-
"Тиха пандемія": в Україні на тлі війни спостерігається тривожне зростання супербактерій, стійких до антибіотиків - The Sunday Times
-
На Буковині за два тижні від Covid померло четверо людей - з них ніхто не був щеплений
-
Як підняти гемоглобін після спекотного літа