Починається епідемія. COVID-19 – це дитячі сльози, - ексрадник секретаря РНБО Івасюк

Розмиті скотомогильники призведуть до хвороб. Найкращий період для розвитку інфекцій – від дизентерії до холери – це літо. Наші інститути не готують епідеміологів. Фахівців немає. Інфекційних лікарень немає. Є лише адаптовані відділення. Найкращий спосіб застереження – карантинні зони, які наразі неможливо утворити, - Валерій Івасюк, ексрадник секретаря РНБО, доктор медичних наук, народний депутат України І скликання в етері Еспресо.

Держпродспоживслужба застерігає жителів не наражатись на небезпеку та утриматися від споживання риби невідомого походження в постраждалих регіонах

У результаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах, при переробці та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання, йдеться у повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів,

Рекомендуємо у найближчий час утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби, не тільки в Херсонській області, а і в регіонах басейну річки Дніпро.

Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, у тому числі ботулізму, паразитів та небезпечні хімічні речовини.

Варто дотримуватися наступних рекомендацій:

не купувати копчену, солону та в’ялену рибу на стихійних ринках, яка була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю;

купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть в закладах торгівлі, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності;

бажано вживати консерви тільки промислового виготовлення, оскільки технологія та рецептура їх приготування розроблена з урахуванням профілактики ботулізму та з проведенням відповідного лабораторного контролю;

не вживайте консерви при найменшій підозрі на її недоброякісність, а саме не використовувати продукцію з бомбажних (здутих) банок.

У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

У Держпродспоживслужбі наголошують: реалізація живої риби має проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог, а саме: кожна партія риби живої має надходити на ринки з товаро-транспортними накладними та супровідними ветеринарними документами, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії на ринку та видаються експертні висновки.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації