МОЗ назвало можливі реакції організму на вакцину та назвало фейком те, що Ізраїль нібито не визнає українську вакцинацію Covishield

ЦЕ НЕ СТРАШНО /

Серед реакцій організму людини від вакцини CovishieldAstraZeneca можливі втомлюваність, головний біль, озноб.

Таку інформацію оприлюднило МОЗ у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Вакцинація від Covid-19 допоможе вам виробити імунітет до вірусу. Після введення вакцини організм певним чином формує імунну відповідь, яка захистить від важкого перебігу та ускладнень від хвороби. Можливі наступні реакції: почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції; лихоманка чи озноб; головний біль, біль у м'язах чи суглобах”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що також серед можливих реакцій організму людини на цю вакцину — збільшення лімфатичних вузлів; нудота; втомлюваність; безсоння.

Зазначається, що ці реакції є нормальними та минають за кілька днів після вакцинації. МОЗ радить громадянам у разі появи дискомфорту після вакцинації звертатися до свого сімейного лікаря чи терапевта за рекомендаціями.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, і вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Наприкінці 2020 року Україна уклала угоду на постачання 1,9 млн доз вакцини виробництва Sinovac Biotech. 10 березня МОЗ повідомило про реєстрацію вакцини китайського виробника Sinovac Biotech "Короновак". Очікується, що перша поставка цієї вакцини складе 700 тис. доз.

 

 

У Міністерстві охорони здоров'я назвали фейком інформацію, розповсюджувану ЗМІ про те, що Ізраїль нібито не визнає українську вакцинацію вакциною Covishield.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МОЗ у Телеграмі.

“Низка медіа пише, що Ізраїль не визнає українську вакцинацію вакциною Covishield — фейк”, - повідомили у МОЗ.

У відомстві уточнили, що всі сайти посилаються на один з українських телеканалів, де посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що “... Сьогодні (8 березня - ред.) у нас якраз йшли перемовини стосовно визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ці вакцини, які застосовуються українським урядом, вони (уряд Ізраїлю) поки що не збираються схвалювати”.

“Отже, уряд Ізраїлю не має у планах застосувати вакцину Covishield/AstraZeneca для використання у своїй країні. У висловлюванні Євгена Корнійчука немає жодних коментарів про ефективність і безпечність вакцини Covishield/AstraZeneca, чи про те, що вакцинація Covishield — не визнається”, - зазначили у МОЗ.

Фото Чернівецька ОДА, інфографіка МОЗ


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації