Майже 30 млн осіб. В Україні для вироблення колективного імунітету необхідно вакцинувати 70% населення

ТАКІ РЕАЛІЇ /

Для вироблення колективного імунітету в Україні необхідно вакцинувати 70% населення країни, заявив керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ України Сергій Литовка.

Про це він повідомив в ефірі Дом.

За даними Мінфіну, чисельність населення в Україні становить 41,5 млн осіб. Тобто для вироблення колективного імунітету необхідно вакцинувати майже 30 млн осіб.

Експерт пояснив, що кампанію з вакцинації населення в країні можна провести за рік, однак для цього люди повинні сприяти діям МОЗ - записуватися у чергу на отримання щеплення.

За його словами, МОЗ поставило собі план прищепити 50% населення України.

Литовка також підкреслив, що на сьогодні в країні низькі темпи вакцинації від коронавірусу через дезінформацію навколо цієї кампанії. Він закликав українців отримувати щеплення від COVID-19, бо препарат ефективний і безпечний.

 

 

В Україні за 21 березня першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 2715 осіб. Всього з початку вакцинації перше щеплення зробили 11025 людям, друге - одній людині.

За даними Київської школи економіки, на початку березня 2021 року в Україні колективний імунітет до коронавірусу становив 13-20%.

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що в 2021 році колективний імунітет до коронавірусу малоймовірний. Для колективного імунітету необхідно, щоб у 60-70% населення був імунітет до коронавірусу.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні

24 лютого в Україні стартувала вакцинація проти коронавірусу препаратом Covishield, який виготовляють в Індії за ліцензією британських розробників - Оксфордського університету і AstraZeneca.

Уже влітку 2021 року МОЗ планує вийти на рівень 5-7 млн щеплень на місяць.

1 березня в Україні відкрили запис на безкоштовну вакцинацію.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації