Інтервал між СOVID-щепленнями можуть збільшити з 4 до 12 тижнів, - Ляшко

ВИ ЧУЛИ? /

У рамках вакцинації в Україні від коронавірусу можуть збільшити інтервал між першим і другим щепленням. Зокрема, з 4 до 12 тижнів.

Про це в інтерв'ю "Українській правді. Життя" заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, з урахуванням нинішніх обсягів вакцини - 500 000 доз, які завезли в лютому, - можна вийти на 18 000 щеплень на добу. Це за умови, що мобільні бригади почнуть робити повторні щеплення на 29-й день після першої.

"Але поки ми ще очікуємо рішення НТГІ (Національна технічна група експертів з імунопрофілактики. - Ред.), яка може рекомендувати нам змінити оптимальний термін проведення другого щеплення з 4 тижнів на 12. А це повністю змінить нашу стратегію до проведення кампанії імунопрофілактики", - зазначив Ляшко.

Зазначимо, згідно з поточним протоколом, в Україні між першим і другим щепленням вакциною Covishield має минути 28 днів.

 

 

Українцям не варто відмовлятися від вакцинації, сподіваючись на майбутню доставку вакцини Pfizer, оскільки права вибору препарату перед вакцинацією не буде.

Про це в інтерв'ю виданню НВ заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання про те, чи виправдане прагнення українців зачекати на іншу вакцину.

"Чекати нічого не потрібно, оскільки права вибору немає. Це загальносвітова практика", – заявив Ляшко.

За його словами, коли ту чи іншу вакцину доставлять в Україну, управлінці та експерти визначать, як використати препарат максимально ефективно.

Він також нагадав про специфіку зберігання вакцини Pfizer, яка має температуру зберігання -70 градусів за Цельсієм.

"Після того, як препарат виходить за межі цієї температури, він має бути використаний упродовж п’яти днів", – додав Ляшко.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації