Більша частина українців не хочуть робити щеплення від коронавірусу — опитування

ТАКІ МИ Є  /

51,5% українців не планують робити щеплення від коронавірусу.

Такими є результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

12% опитаних мають намір зробити щеплення в найближчому майбутньому (або вже зробили), 16% хочуть зробити його пізніше. Ще 10% респондентів мають намір це зробити тільки тоді, коли це буде потрібно за формальними вимогами (наприклад, для поїздки за кордон). 10% українців не визначилися.

Серед тих, хто не відмовляється робити щеплення від COVID-19, 52% готові зробити її тільки в разі, якщо вакцина буде безкоштовною. 22,5% готові платити, ще 5% готові платити за те, щоб вакцинуватися позачергово.

Ті респонденти, які не будуть робити щеплення, найчастіше це мотивують недостатньою ефективністю і безпекою тієї вакцини, яку завезли в Україну. Разом з тим, вони готові зробити щеплення «якоюсь іншою» вакциною.

 

 

27% мотивують свою відмову тим, що ризики від вакцинації перевищують ризики від самої хвороби, 10% - тим, що вже перехворіли, 7% мають медичні протипоказання, 3% вважають ймовірність захворювання дуже низькою.

Опитування проводилося з 5 по 9 березня. Було опитано 2018 осіб методом особистого інтерв'ю в усі регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму.

В середині лютого, до початку вакцинації в Україні, 65% українців були готові зробити щеплення вакциною від Covid-19, якщо вона буде загальнодоступною і буде вважатися безпечною і ефективною.

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield, який виготовляють в Індії за ліцензією британських розробників — Оксфордського університету і AstraZeneca.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації