В Україну йдуть морози і сніг

БУДЕ ТРОХИ ЗИМИ? /

У найближчі три дні, 8-10 січня в Україні погіршиться погода - очікуються дощі, сніг і морози.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптиків, в ніч на 8 січня у північних областях та на Лівобережжі мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, місцями пориви південно-західного вітру 15-20 м/с.

У Чернігівській і Сумській областях значні опади, завтра вдень в південній частині часом опади, переважно у вигляді дощу.

9 січня в південних, східних та у більшості центральних областей мокрий сніг і дощ, в південно-східних областях місцями значні опади, налипання мокрого снігу та ожеледь на решті території.

10 січня в Україні без істотних опадів.

Температура вночі та вдень найближчі три доби буде від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла, на півдні вдень до 6 градусів тепла.

У столиці за минулий рік рік погода била рекорди близько 40 разів. А 1 січня 2021 року погода в Києві побила відразу три рекорди.

За даними синоптиків, в перший день 2021 року мінімальна температура повітря в Києві не опустилася нижче 4,4 градуса тепла. Це на 2,1 градуса вище температури для цього дня 1936 року. Середньодобова температура склала 5,9 градуса тепла, що на 1,8 градуса вище рекордних значень температури 1902 і 2007 років. А максимальна температура досягла 8,5 градуса тепла, перевищивши попереднє рекордне значення 1973 на 1,1 градуса.

Крім того, 31 грудня в Києві вперше за 140 років середньодобова температура повітря становила 7,4 градуса, Це на 1,7 градуса вище рекордного значення температури для цього дня 1925 року.

Таким чином, зазначили синоптики, кліматична норма була перевищена на 10,2 градуса, що відповідає погоді середини жовтня.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації