Кохати чи бути коханими? Як українці ставляться до Дня святого Валентина

РОМАНТИЧНА СОЦІОЛОГІЯ /

Ось-ось настане День святого Валентина – свято романтики, кохання та ніжності, яке закохані святкують 14 лютого.

Соціологічна група Рейтинг, протягом 6-8 лютого провела опитування у результаті якого з'ясувала, що для 43% опитаних українців важливіше бути коханими, а для 38% - кохати самим, решта не змогли відповісти. Для молоді, чоловіків та людей, які перебувають у стосунках не менше 3-х років важливіше кохати самим. Жінки ж надають перевагу бути коханими.

На сході найбільше людей переважають кохати самим – 45%, а бути коханими найменше – 37%. Натомість у західних областях України навпаки: охочих бути коханими найбільше, цифра досягає 50%, а от кохати самим майже у двічі менше, лише 30%. Для 17% зі сходу та 20% з заходу важко дати відповідь. У центральній частині для 37% краще кохати самим, бути коханими хочуть 44%, 18 % не можуть обирати. На півдні 43% обирають кохати самим, 39% ‒ бути коханими, 18% не змогли відповісти.

Не менш важливим атрибутом цього свята є подарунки, які заведено дарувати своїй половинці. За результатами дослідження дарувати подарунки на День святого Валентина планують 55%. У порівнянні з 2019 роком показник зріс з 49%. Водночас 43% не планують. Частіше потішати презентом мають наміри чоловіки, молодші опитані та незареєстровані подружні пари.

Найбільше подарунків до дня закоханих отримають у центрі України. 57% людей планують обдарувати своїх половинок, 41% ‒ ні. На 2% менше подарунків буде на півдні – 55%. На заході 53% щось даруватимуть. По 44% з обох частин не збираються нічого презентувати, а по 2% ще думають. Найменше подарунків буде на сході ‒ 51% готують сюрприз, 49% ‒ ні.

Цікаво, що найменше бажання святкувати День святого Валентина виявилося у подружніх пар, які перебувають у шлюбі понад 10 років. З усіх опитаних лише 52% готуються до свята, на 28% менше у порівнянні з тими, які у шлюбі до 10 років.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації