Цікаві факти про ром

Ром є міцним алкогольним напоєм з багатою історією. Результат перегонки тростинного цукру був розвагою для простого люду. Питво асоціюється з піратами та мореплавцями, і це пов’язано з завоюваннями Ямайки англійцями. З часом ром еволюціонував до елітного алкоголю, що славиться різноманіттям ароматів та купажів.

Міцний напій точно варто спробувати, а купити ром можна на сайті інтернет-супермаркету Новус. Перевагами покупки стануть широкий асортимент алкогольних напоїв від відомих виробників, доставлення по Києву та передмістю, прийнятні ціни та отримання бонусів*.

Винайдення напою та історія його розповсюдження у світі

Вперше цукрову патоку перегнали в малайський брам ще за тисячу років до Різдва Христового. На землях сучасного Ірану в XIV сторіччі було відоме цукрове вино, яке спробував Марко Поло. Карибські острови вважаються батьківщиною класичного рому, де на цукрових плантаціях почали переганяти та очищувати відомий напій. З XVII сторіччя мореплавці з Англії захопили Ямайку, де скуштували міцний алкоголь. Його почали додавати у питну воду, щоб запобігти її псуванню в довгому плаванні. Так пірати робили запаси питва на кораблях, що стало невіддільною частиною їх життя.

Цікаво, що цей вид алкоголю було включено в обов’язковий раціон англійських моряків на рівні законодавства. Він вважався антисептичним та дезінфекційним засобом для запобігання інфекційним хворобам. Його приймали всередину та обробляли ним рани. Ще цікавіше, що закон було анульовано вже в кінці XX сторіччя в сучасній Великобританії.

В далекі часи цей міцний алкоголь був тяжким та непривабливим продуктом, що пили прості та бідні люди. Аристократи віддавали перевагу французькому бренді — добре очищеному через подвійну перегонку. Завдяки сучасним технологіям виготовлення ром отримав нове життя, поповнивши лави елітного алкоголю.

Культура споживання рому

Не існує єдиної технології виготовлення напою, та може це і на краще. Різноманіття видів алкоголю дає змогу обрати улюблений. До послуг гурманів білий, золотий, темний та міцний сорти. Ром заведено пити наступним чином:

  • Білий сорт подають у чистому вигляді як аперитив. Золотий та темний смакують як коньяк після їди.
  • Міцний вид напою рекомендовано пити з льодом, що зменшує печіння.
  • Напій стає складовою коктейлів. Його змішують з фрешами або кокосовим молоком.

Як закуски до напою подають рибу, морепродукти, оливки, свіжі овочі та м’які сири. Міцний сорт поєднують із горіхами та гірким шоколадом. Кубинський ром ідеальний в тандемі з сигарами. Елітний алкоголь подарує задоволення та дозволить приємно провести час у компанії друзів.

* На правах реклами (18+)
Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації