В АТ "Чернівцігаз" заявляють про велетенські збитки компанії у І кварталі через низький тариф на доставку газу населенню

БУКОВИНСЬКИЙ ГАЗЗАВАТ /

За перші три місяці 2020 року збитки «Чернівцігазу» склали 109,9 млн гривень. В комапанії пояснюють це тим, що в першому півріччі поточного року затверджений НКРЕКП тариф на доставку для «Чернівцігазу» покриває лише 42% собівартості послуги. В разі доведення тарифу до економічно обґрунтованого рівня з 1 липня, по результатам року компанія зменшить збитки вдвічі.

У кінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифів на доставку газу: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. Чинний тариф в першій половині 2020 року все ще є збитковим для компанії, - повідомляє пресслужба АТ "Чернівцігаз".

У компанії скаржаться, що отримані збитки не дозволяють їм повною мірою здійснювати всі заплановані ремонтні роботи в рамках інвестиційної програми, заміну зношеного обладнання і повністю розрахуватись з Оператором ГТС за послуги балансування.

Наразі отримані кошти спрямовуються на пріоритетні напрямки: роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці та засоби індивідуального захисту співробітників. Крім цього, за три місяці споживачі оплатили тільки 58,7% наданих послуг.

«Ми виконуємо інвестиційну програму, модернізуємо газотранспортні мережі, але через нестачу фінансування є ризик, що ці роботи можуть призупинитись», – розповідає технічний директор АТ "Чернівцігаз" Максим Ладига.

З 1 липня 2020 року, з початком дії економічно обґрунтованого тарифу та при збереженні низьких ринкових цін на газ, АТ «Чернівцігаз» очікує зменшення збитковості на 50%.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації