Збірна України здобула непросту перемогу на Мальті: вирішальний матч з Італією 20 листопада

Збірна України провела черговий двобій відбірного турніру Євро-2024. Суперником «синьо-жовтих» стала Мальта. Зустріч завершилася перемогою нашої команди із рахунком 3:1.

Як завжди швидко промайнула перед очима жовтнева міжнародна павза, але її вага для виступів збірної України в кваліфікації до чемпіонату Європи-2024 була значною. Здавалося б, суперники рівня Північної Македонії та Мальти навряд чи можуть забезпечити належну увагу до себе з боку наших уболівальників, однак коли йшлось про поки що заочну боротьбу проти Італії, то градус напруги стрімко зростав, пише Sport.ua

І саме тоді, коли «Скуадра Адзурра» на легендарному «Вемблі» проводила головний матч звітного ігрового дня, «синьо-жовті» мали на полі більш скромного стадіону «Дженералі» в Та-Калі грати проти «острів’ян», які до цього взагалі не здобували жодного залікового балу. Звичайно, це робило нас фаворитами перед стартовим свистком, але розслаблятись було зарано.

Та й початок першого тайму довів, що навіть остання команда в групі може неабияк посмикати нас за нерви. Хоча в цьому випадку ми радше мали говорити про не просто поганий, а дуже поганий старт матчу від колективу Реброва. До певного часу нам не вдавалось зробити взагалі нічого. Навіть банально вивести м’яч із власної половини поля.

А потім, на 12 хвилині, Нвоко передачею поміж двох центральних захисників вивів на побачення з Трубіним Пола Мбонга, а той спокійно переграв воротаря з межі штрафного майданчика. Нашому здивуванню від такого перебігу подій не було межі, а тим часом у Лондоні Італія вийшла вперед за рахунком.

І геть не одразу «синьо-жовті» змогли перевести гру на чужу половину поля на тлі такого невдалого старту. Постійно шукали Мудрика знову, але в нього знову ж таки нічого не виходило. Дальніх пострілів цього разу також майже не було, тож як доставляти м’ячі до чужого штрафного – це залишалось відкритим питанням. Аж допоки Судаков на лівому куті чужих володінь не наважився на простріл на дальню стійку, де з наших футболістів узагалі нікого не було, але для завершення в дотик вистачило й підкату від Камензулі.

Трохи відлягло. А вже за кілька хвилин суперники зробили нам черговий подарунок у вигляді фолу Джозефа Мбонга на правому фланзі штрафного проти Мудрика, потреби в чому взагалі жодної не було. Довбик, не без нервів, але пробив із пенальті під воротарем трохи лівіше від центру воріт. І якби не влучання в поперечину від Гійомьє наостанок у першому таймі, то можна було б навіть подумати, що всі негаразди залишились позаду.

Але в нас ще був попереду обов’язковий перегляд другого тайму, за ходом якого теж виникало чимало запитань саме до команди Реброва. Із суперниками все було зрозуміло – вони давали максимум на втіху власним уболівальникам, і через це їх можна виключно привітати. Ми ж почали із спроби стабілізувати захист шляхом появи на заміну Олександра Сватка.

Стабілізували в підсумку настільки, що й в атаці тривалий час не могли нічого показати, що було разючою відмінністю від подій першої половини гри. І постійно наші захисники при цьому не догравали до переможного для себе завершення епізоди перед штрафним, що створювало додаткову напругу для й без того складного протистояння. У підсумку дійшло до того, що окрім епізодів із вибуховою швидкістю Мудрика нам узагалі нічого було протиставити опонентам.

Михайло, до речі, таки забив у цій грі. Красивим дальнім ударом на 85 хвилині влучив у правий кут чужих воріт, і тільки завдяки цьому в матчі вдалось остаточно поставити крапку. Але скільки нервів витрачено задарма? Італійці натомість програли на «Вемблі», тож тепер точно все виключно в наших руках.

У наступному турі збірна України зіграє номінально домашній матч проти Італії, а Мальта поїде в гості до Англії.

Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Мальта – Україна – 1:3

П.Мбонг (13) – Камендзулі (38, автогол), Довбик (43, пенальті), Мудрик (85)


Отже, Україна – на 2 місці. Попереду – головний матч з Італією

Англія із перемогою над Італією вирішила завдання виходу до фінального раунду, пише Sport.ua

Увечері 17 жовтня відбулися матчі 8-го туру кваліфікації Євро-2024. Вже відомо 9 із 24 учасників фінального раунду. До 8 раніше визначених команд (Німеччина, Бельгія, Франція, Португалія, Іспанія, Шотландія, Туреччина, Австрія) додалася Англія, яка після перемоги над Італією (3:1) вирішила завдання виходу до фінального раунду.

Турнірна таблиця групи C

Матчі, що залишилися

  • 17 листопада. Італія – Північна Македонія, Англія – Мальта
  • 20 листопада. Україна – Італія, Північна Македонія – Англія

Україна – на 2-му місці у групі С (13 очок). Попереду – вирішальний матч із Італією (20 листопада у німецькому Леверкузені).

За три дні до того Італія прийматиме Північну Македонію, де спробує зрівнятися з Україною за набраними очками.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації