Ветеран-прикордонник Вадим Гільчук із Буковини виборов золото з пауерліфтингу на змаганнях United States Air Force Trials 2024

8 березня, на Nellis Air Force Base, військовій базі Повітряних сил США у Лас-Вегасі, відкрили United States Air Force Trials 2024 — змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення і травми.

Після церемонії відкриття стартував перший змагальний день. Відбулися, зокрема, змагання з пауерліфтингу, в яких збірна України здобула одразу 6 медалей!

23-річний ветеран ДПСУ з Чернівецької області Вадим Гільчук виборов золото у ваговій категорії «65 кг»; 29-річний поліцейський з Краматорська Алан Болієв здобув золото у категорії «72 кг»; 36-річний нацгвардієць із Харкова Артем Коц отримав золото у категорії «97-107 кг»; 29-річний військовослужбовець ЗСУ із Сумщини Вадим Кіріченко здобув срібло в категорії «72-80 кг»; 38-річний нацгвардієць із Херсона Ігор Бутенко — срібло у категорії «107+ кг»; 25-річний солдат ЗСУ з Києва Ілля Денисенко — також срібло у категорії «88-97 кг».

Вадим Гільчук отримав поранення і втратив обидві ноги вище колін 19 лютого 2023-го поблизу Бахмуту внаслідок масованого мінометного обстрілу росіянами. Його мотивація до спорту — підтвердити цивільним, що після поранення життя існує, а іншим пораненим побратимам донести, що працювати над собою треба навіть, щоб стати кращим, ніж був колись.

Нагадаємо, збірна України на церемонії відкриття United States Air Force Trials 2024 першою вийшла на поле. Колону України очолили капітан збірної 30-річний нацгвардієць із Івано-Франківська Юрій Гапончук і 30-річний військовослужбовець ЗСУ з Чернігівської області Руслан Сумін, про якого розповідав Фонд «Повернись живим».

За спортивною традицією, на змаганнях запалювали вогонь. Смолоскип від України несли Вадим Гільчук і Вадим Кіріченко.

Загалом у збірну України входять 30 учасників ветеранів та військовослужбовців, які змагатимуться в 11 адаптивних видах спорту: плаванні; велоспорті; баскетболі на візках; волейболі сидячи; регбі на візках; стрільбі з луку; пауерліфтингу; бігу; штовханні ядра/метанні диску; веслуванні; кульовій стрільбі.

Буковинець, ветеран прикордонник Вадим Гільчук виборов золото з пауерліфтингу на змаганнях United States Air Force Trials 2024

Фото: Facebook/Invictus Games: Team Ukraine

United States Air Force Trials 2024 — це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, — найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами. Цьогоріч крім збірної України у United States Air Force Trials участь також бере збірна Грузії. Змагання United States Air Force Trials 2024 в Україні організовано Міністерством у справах ветеранів спільно з Українським ветеранським фондом та громадськими організаціями — «Повернись живим», Stratcom Ukraine та Invictus Games: Team Ukraine.

Фото ГО “Повернись живим”


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації