Україна зіграла внічию з Італією та поступилась прямою путівкою на Євро-2024

  • Спорт
  • 982
  • 0

У понеділок, 20 листопада, відбувся поєдинок відбіркового турніру чемпіонату Європи, у якому зустрілися збірні України та Італії. Матч пройшов у Леверкузені на стадіоні «Бай-Арена» та завершився нульовою нічиєю, яка вивела на Євро-2024 італійців.

Україна — Італія 0:0
Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Ну що, ось ми й дочекалися чергового «матчу життя» нашої збірної. Перемога давала нам прямий вихід на Євро-2024, а нічия чи поразка хай і залишали шанси у вигляді запасного варіанту через плей-оф, але надто болюче вдарили б по нашій самооцінці та самолюбству, аналізує вирішальний для українців матч видання Sport.ua

Крім того, були погані відчуття, оскільки футболісти збірної обіцяли викластися на всі сто відсотків, а подібні обіцянки, як правило, досі чомусь постійно супроводжувалися поганою грою та невиконанням. Як приклади, можна згадати матч з Хорватією за вихід на ЧС-2018, матч плей-оф проти Уельсу за вихід на ЧС-2022, гра проти Шотландії трохи пізніше, коли ми могли потрапити в дивізіон А Ліги націй...

Стартовий склад нашої збірної трохи здивував однією позицією. Ні, не правого захисника, там вихід Коноплі не був чимось екстраординарним. А от вихід Сватка в центрі оборони в парі із Забарним замість Матвієнка, мабуть, не прогнозував ніхто.

Наші земляки не стали відсиджуватися в захисті, а побігли атакувати. Звісно, вони не робили це, забуваючи про захист, але високий пресинг був ввімкнений зразу. Італія до такого була неготова, внаслідок чого українці отримували м'яч біля штрафного суперників. З пасами на Довбика в штрафний якось пішло не дуже, тому спробували дальні удари. Доннарумма був на місці, спіймавши м'яч після пострілів Циганкова та Судакова.

І, звісно, куди ж без італійських моментів. Наші захисники діяли самовіддано і досить майстерно, але вертикальні закидання тримали в напрузі українців і вони дозволяли опонентам небезпечно бити, як, наприклад, К'єзі. На щастя, в того збився приціл. І дальній удар Барелли теж був дуже якісним, але Трубін витягнув м'яч з правого від себе кута.

Високий пресинг в другій половині тайму у виконанні українців кудись зник і наступили важкі часи, які вдалося пережити завдяки Трубіну, який ліквідував вихід сам на сам Фраттезі, і фарту, коли ді Лоренцо не влучив у площину після кутового, а Распадорі в підкаті на сантиметри запізнився, щоб замкнути простріл з флангу Коноплі від К'єзи.

До речі, Олександр Зінченко регулярно опускався п'ятим захисником, зміщуючись на позицію Миколенка, котрий, в свою чергу, йшов допомагати партнерам в центр захисту.

На останніх хвилинах тайму українці буквально лягали під удари суперників в своєму штрафному і таки не дозволили тим розмочити рахунок до перерви.

Підсумовуючи тайм, варто відзначити впевнену гру Анатолія Трубіна і не надто впевнену – Юхима Коноплі, який втрачав опонентів на фланзі і непереконливо діяв в атаці. В перерві очікувалася його заміна на Тимчика. Ну і чекалося тактичних змін від Реброва, поки не було видно, за рахунок чого перемагатимемо Італію.

Проте Конопля залишився на полі, як і решта гравців збірної України. В суперників же відбулася заміна форварда, замість Распадорі вийшов Скамакка.

Гра тривала в тому ж темпі, але «синьо-жовті» зуміли відсунути м'яч від своїх воріт. Трубіну прідше доводилося вступати в гру, а от Доннарумма періодично отримував роботу. А на 65 хвилині кіпер італійців відверто врятував свою команду, відбивши удар з гострого кута від Мудрика.

Ближче до кінця гри Україна притисла «скуадру», гольових моментів не було, але приємно було дивитися, як Італія відверто захищається проти наших. Доннарумма, фіксуючи м'яч після виходів, потрохи затягував час. Були претензії на пенальті після одного падіння Мудрика, але арбітр навіть не став дивитися повтор.

Врешті-решт, мрія Александера Чеферіна збулася, завдяки нічиїй 0:0 Італія вийшла на Євро. Але Україна зберігає шанси, нехай сьогодні в грі, за яку не буде соромно, виграти не вдалося, але ж маємо ще запасний спосіб потрапляння на ЧЄ. Віримо, що все складеться якнайкраще і наступного року в Німеччині ми таки побачимо Україну в числі 24 найкращих команд Європи.


Україна: Трубін — Конопля (Тимчик, 84), Сваток, Забарний, Миколенко — Степаненко (Піхальонок, 80) — Циганков (Зубков, 80), Судаков, Зінченко (Сікан, 85), Мудрик — Довбик.

Італія: Доннарумма — Ді Лоренцо, Ачербі, Бонджорно, Дімарко — Фраттезі, Жоржиньйо (Крістанте, 71), Барелла — Дзаніоло (Політано, 71, Дарміан, 90+2), Распадорі (Скамакка, 46), К’єза (Кін, 81).

Попередження: Конопля — Бонджорно.


Українські вболівальники у своєму фан-секторі підтримали полонених бійців полку Азов, розмістивши банер із написом «Free Azov».


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації