Сьогодні відзначають Всеукраїнський день футболу

29 квітня 1992 року свій перший матч зіграла національна збірна України з футболу. Саме цей день надалі українські футболісти, тренери та вболівальники відзначають як Всеукраїнський день футболу.

Матч відбувався в Ужгороді і наша збірна грала проти збірної Угорщини. Хоча спочатку матч хотіли провести в Києві, але у новоствореної федерації не було на це ще коштів. Тож угорці погодились зіграти в близькому до них Ужгороді, куди самостійно приїхали на автобусі. Загалом більшість організаційних та фінансових витрат взяла на себе Закарпатська область.

Фото: mukachevo.net

Хоч перший матч і супроводжували проблеми з організацією та фінансуванням, але суспільний резонанс був серйозний – місцевий стадіон вміщував 8,5 тис. вболівальників, а переглянули матч на трибунах близько 13 тисяч. Фінальний свисток зафіксував програш українців з рахунком 1-3.

Фото: mukachevo.net

Для буковинців цей поєдинок є по-своєму особливим – капітаном нашої збірної в цьому матчі був Юрій Шелепницький, уродженець селища Лужани, що на Кіцманщині.

Юрій Шелепницький (ліворуч) Фото: football24.ua

У 1980-1990-х роках Юрій Шелепницький сукупно провів більше 350 ігор за чернівецьку «Буковину». В «нульових» впродовж чотирьох сезонів вже був головним тренером команди.



 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації