Сезон в НХЛ стартував: шанси команд

НА КУБОК СТЕНЛІ /

Нарешті сезон в НХЛ розпочався, хоч і з тривалим запізненням. У зв’язку з цим в основній частині змагань буде всього 56 турів, і команди будуть битися один з одним тільки в межах своїх дивізіонів. З цього приводу ми коротко проаналізували перспективи клубів у всіх чотирьох дивізіонах.( Дізнайтеся про актуальну інформацію про ставки на спорт згідно з цим сайтом).

Північний дивізіон

Північний дивізіон об'єднує лише команди з Канади. Також це єдиний дивізіон, в якому знаходиться сім команд, хоча в інших по вісім учасників. Експерти одноголосно заявляють про успіх «Торонто», хоча іронізують, що це команда хокейних «пенсіонерів».

Наприклад, тут грають Джо Торнтон, Зак Богосян і Уейн Симмондс, які ще кілька років тому належали до видатних гравців НХЛ, а сьогодні такою формою вони не вражають. Найбільш болючою здається втрата Каспера Капанена, якого перевели в «Пітсбург». Проте, Остон Метьюз, Джон Таварес або Мітчелл Марнер можуть забезпечити успіх «Кленовим».

Шанси «Ванкувер Кенакс» і «Едмонтон Ойлерз» приблизно рівні. Підписання Натана Шмідта обіцяє стати найбільшим стимулом для «Ванкуверу». В Едмонтоні не було ніяких різких рухів. Варто зазначити, що через майже два роки в НХЛ повертається Джессі Пулярві - четвертий номер драфту 2016 року, що не реалізував свій потенціал до цього дня.

У столиці Канади очікується ще більш невдалий рік. Взагалі «Оттава» вважається аутсайдером ліги. Мало хто очікує від «сенаторів» вдалого виступу в цьому сезоні.

Східний дивізіон

Експерти сходяться на думці, що фаворитами Східного дивізіону є «Бостон», «Філадельфія», «Пітсбург». Кожна з цих команд збирається перемогти в Кубку Стенлі. На даний момент єдиними аутсайдерами виглядають команди з Баффало і Нью-Джерсі.

Тренер «Філадельфії» Алан Віньо може похвалитися однією з найбільш збалансованих атак в лізі, де кожна ланка несе велику загрозу протягом 60 хвилин матчу. У «Бостоні» відчувається велика тривога по причині відсутності Девіда Пастрняка і Бреда Маршана в найближчому майбутньому. Також всім цікаво, як «Ведмеді» обійдуться без Торі Круга і Здено Чари.

У синьо-біло-червоній частині Нью-Йорка закінчилася епоха Хенріка Лундквіста, і вболівальники очікують появи Алексіса Лафреньєра - драфта номер один в цьому році, який повинен привести «Рейнджерс» до успіху. Серед іншого його порівнюють з Сідні Кросбі, відповідальним за результати «Пітсбург Пінгвінз».

Недавні кадрові перестановки в «Пінгвінз» не поліпшили якість команди. Кросбі і Малкін не стануть молодшими, хоча у Капанена ще багато років гри і великий потенціал. У будь-якому випадку, втрата Патріка Гернквіста, а також не дуже вдалі підкріплення в останні дні трансферного вікна в минулому сезоні не віщують різкого збільшення шансів на успіх «Пітсбургу».

У «Баффало», проте, відродилася надія на вихід в плей-офф. Джек Ейхель і Тейлор Холл можуть стати кумирами шанувальників, і все вирішить наступний сезон. У «Нью-Джерсі» відсутній атакуючий потенціал, тому розраховувати на великі успіхи складно.

Центральний дивізіон

У цьому дивізіоні виступає минулорічний володар Кубка Стенлі «Тампа Бей», тому фаворит на перше місце начебто один. Однак, планам може перешкодити травма Микити Кучерова. Багато хто чекає, що хокеїсти «Кароліни» зможуть посперечатися за перше місце. «Урагани» можуть похвалитися правильним балансом в кожній п’ятірці.

Джон Торторелла, ймовірно, знайшов спосіб інтегрувати Макса Домі і Мікко Койву до складу «Блю Джекетс», але чи вдасться йому компенсувати втрату Райана Мюррея? У «Чикаго Блекхокс» дві проблеми, але вони явно ускладнюють ситуацію.

Перша: найгірший захист всій лізі. З таким захистом важко думати про серйозні успіхи.

По-друге: травми скоротили атакуючі порядки. Кірбі Дач отримав травму зап'ястя незадовго до початку юніорського чемпіонату світу, Олександру Ніландеру довелося перенести операцію, а капітан команди Джонатан Тейвз бореться із загадковими недугами, які послаблюють його.

«Даллас Старз» у минулому Кубку Стенлі обіграли суперників з більш високим рейтингом і вийшли в фінал. І тепер ніхто не принижує їх шанси на успіх. «Зірки» виходять на турнір практично в незмінному складі.

Західний дивізіон

Схоже, що в Західному дивізіоні ми побачимо гру двох серйозних кандидатів на виграш Кубка Стенлі – «Колорадо» і «Вегасу». Зоряна атака «Лавин» захоче довести свою перевагу над «Золотими лицарями», які з самого початку своїх виступів в НХЛ не опускаються нижче високого рівня.

Схоже, що єдиною командою, яка здатна створити достойну конкуренцію, буде «Сент Луї Блюз». Володар Кубка Стенлі дворічної давності переживає невелику зміну поколінь. Олександр Стін і Джей Бауместер завершили карєру. Алекс П'єтранджело, ключовий захисник команди, виїхав в «Вегас».

Трохи нижче котується «Міннесота Уайлд». Вони омолодили склад, попрощавшись з Мікко Койву, Девані Дубник і Еріком Стаалом. Ніхто не дає багато шансів на успіх «Анахайму», «Арізоні», «Кінгс» та «Шаркс». Вони здаються гіршими не тільки в своєму дивізіоні, але, можливо, навіть у всій лізі. Парадоксально, але саме між ними може відбутися дуже цікава боротьба за місце в плей-офф.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації