Сенсаційна перемога! Усик здолав Джошуа за очками та забрав у британця пояси Чемпіона Світу у надважкій вазі

  • Спорт
  • 2755
  • 2

Ввечері 25 вересня на домашній арені «Тоттенхема» у Лондоні, столиці Англії, відбулося шоу боксу від промоутерської компанії Matchroom Boxing. Головною подією став 12-раундовий бій, в якому зійшлися українець Олександр Усик (18–0, 13 КО) і Ентоні Джошуа з Великобританії (24–1, 22 КО). На кону стояв титули чемпіона за версіями WBA, WBO, IBF і IBO, якими володів британець.

У поєдинку за звання чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA/WBO/IBF/IBO український боксер Олександр Усик рішенням суддів переміг британця Ентоні Джошуа. Бій між британцем та українцем пройшов на стадіоні Тоттенхем Хотспур в Лондоні.

З першого раунду боксери почали бій в активному темпі. Джошуа намагався діяти першим номером, у той час як Усик більше рухався і працював ногами. У другому раунді український боксер провів кілька хороших атак ударами з лівої, пише Sportarena.

У третьому раунді українець і британець вперше зіткнулися в ближньому бою і провели кілька ефектних обмінів. Усик все частіше активно йшов вперед, а Джошуа продовжував працювати джебом. У четвертій трихвилинці британський боксер вперше серйозно потрапив по українцю, при цьому Усик викидав більше ударів.

Фото Sport.ua
Фото Sport.ua

В середині поєдинку Джошуа став перехоплювати ініціативу і частіше йти вперед, а український боксер більше працював по корпусу і робив випади у відповідь. В кінці шостого раунду Усик пропустив прямий удар в щелепу. У сьомому раунді Усик вперше серйозно потряс Джошуа, але британцеві вдалося встояти на ногах, а у восьмому Ентоні кілька разів перевірив корпус українця.

Фото Sport.ua
Фото Sport.ua

У дев’ятому раунді обидва боксери трохи зменшили темп, при цьому Усик намагався не підпускати Джошуа до себе і працював на дистанції. На початку чемпіонських раундів українець отримав розсічення, а у британця почало запливати праве око. В останніх двох раундах і Усик, і Джошуа пристойно втомилися, але продовжували йти вперед: британець провів кілька хороших джебів, але українець відповідав свої випадами і також був точний, провівши відмінну атаку перед фінальним гонгом.

Фото Sport.ua
Фото Sport.ua

За підсумками 12 раундів усі судді віддали перемогу Олександру Усику – 117-112, 116-112, 115-113. Для непереможеного українця ця перемога стала 19-ю на професійному рингу. Джошуа зазнав другої поразки і втратив звання чемпіона світу.

Фото Getty Images

Усик продемонстрував розумний бокс, переміг Джошуа за очками і забрав у британця 4 пояси! Усик став володарем поясів WBA, WBO, IBF і IBO у суперважкій вазі!

Для українського боксера цей бій став третім в суперважкій вазі. У минулому Усик перемагав Чазза Уїзерспуна і Дерека Чісору.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації