Міжнародний олімпійський комітет допустив Харлан до участі в Олімпіаді

Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував Ольгу Харлан до участі в Олімпіаді-2024. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, пише "Главком".

«Попри весь хейт, який я особисто та моя команда пережили за ці 24 години, наполегливо працюючи заради українських атлетів і не реагуючи на нього, вже є перший результат. Триває робота по зняттю «чорної картки» для подальших змагань Ольги та недопущенню аналогічних ситуацій в інших видах спорту», – написав Гутцайт.

Нагадаємо, у четвер, 27 липня, українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася тиснути руку російській спортсменці Анні Смірновій на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані (Італія). Згодом стало відомо, що лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан все ж була дискваліфікована з чемпіонату світу після сутички з росіянкою Анною Смірновою.

До слова, Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації проявляти делікатність під час проведення змагань між українськими спортсменами і росіянами, які виступають як нейтральні особи.

Разом з тим, тисячі українців у соцмережах висловлюють подяку і підтримку за двобій з росіянкою, у якому Харлан відмовилася потиснути тій руку.

"Ви - чемпіонка мільйонів сердець", - написав співак Святослав Вакарчук.

Харлан також прокоментувала рішення відсторонити її від змагань. "Звісно, це мене вбило. Настільки, що я кричала від болю", - розповіла Ольга про свою реакцію на таке рішення.

ВАЖЛИВО


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації