Мерседес вирвав друге місце у Кубку Конструкторів на Гранпрі Абу-Дабі

Перед останнім етапом Формули 1 2023 року зберігалась єдина інтрига — яка команда посяде другу сходинку у Кубку Конструкторів. За неї змагались Феррарі та Мерседес. Між цими колективами був маленький розрив по заліковим балам, а тому останній етап сезону обіцяв бути запальним *.

Ред Булл вже давно гарантували собі перемогу в індивідуальному та командному змаганні, а тому вболівальникам це питання вже було нецікаве. Австрійський колектив з величезним відривом тріумфував у 2023 році, здобувши перемогу у 21 гонці з 22. Зробити прогнози на змагання Формули 1 та інших видів спорту можна на сайті ggbet Україна. Дивись улюблені види спорту, роби ставки, перемагай та здобувай призи.

Інтригу почали створювати ще під час кваліфікації. Спочатку Карлос Сайнц з Феррарі проїхав невдале коло та посів 16 місце, вибувши з першого етапу. У наступному вже Хемілтон зазнав невдачі, посівши 11 сходинку та не пройшовши у фінальну частину кваліфікації. Захищати честь колективів залишилися Шарль Леклер та Джордж Рассел, які посіли 2 та 4 місце відповідно.

У підсумку кваліфікації відбулось цікаве розташування пілотів команд, яке ніби й задумувалося для інтриги. Хемілтон та Сайнц повинні були боротися у нижній частині пелетону, а Рассел та Леклер — попереду.

Після старту Гранпрі почалося найцікавіше. Леклер гарно стартував та почав вести боротьбу за лідерство, а Рассел розташувався трохи позаду, конкуруючи з Маклареном. Своєю чергою, Хемілтон відіграв декілька позицій та потрапив до зони залікових балів, що давало непогані шанси Мерседес на підсумкову другу позицію у Кубку Конструкторів. Далі, розташування гонщиків на треку постійно змінювались, що підсилювало інтригу, адже вболівальникам постійно показували турнірну таблицю в режимі Live, де Феррарі з Мерседесом постійно мінялися місцями.

Без несподіванок не обійшлося

Цікавий момент стався у Хемілтона, який під час боротьби з Гаслі пошкодив антикрило. Здавалося, що його очікує тривала зупинка у боксах задля усунення пошкоджень. Проте, команда вирішила ризикнути та залишити все як є. Боротьба за результат була у самому розпалі, а тому Мерседес прийняв рішення не гаяти час задля заміни деталі.

Найцікавіше тривало попереду, де Леклер відчайдушно змагався за вкрай важливі для команди очки. Монегаск у підсумку посів друге місце, а Рассел — третє. Хемілтон посів 9 позицію, заробивши декілька важливих очок. Сайнц, в свою чергу, провалив гонку та не приніс команді жодного балу.

Відтак, маємо перевагу Мерседес та, у підсумку, друге місце у Кубку Конструкторів. Лише 3 очки розділили два рівних по силах колективи. Якби Карлос Сайнц виступив краще, то ситуація була б зовсім іншою.

Але цим командам є куди розвиватися, адже потрібно наздоганяти Ред Булл, щоб мати шанси бодай на декілька перемог у році. У міжсезоння потрібно провести багато роботи, аби отримати бажаний результат.

* на правах реклами


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації