Мер Чернівців Клічук: Ціль футбольної "Буковини" на сезон 2024/2025 - вихід у Прем’єр-Лігу

Потужна новина для Чернівців. Футбольна Прем'єр-Ліга стає все ближче. Цей футбольний сезон буде неймовірно захоплюючим та успішним. Одна з головних цілей СФК Буковина Чернівці на сезон 2024/2025 - вихід у Прем’єр-Лігу! Це давня мрія всіх футбольних фанатів нашого міста. І я впевнений - вона обов'язково здійсниться.

У цьому переконаний міський голова Чернівців Роман Клічук, який написав відповідний пост на своїй сторінці у Фейсбук

За його словами, зараз відбувається активне оновлення складу та тренерського штабу. Вже підписали контракти з 8 новими амбітними гравцями. Також на стадії перемовин реконструкція спортивного комплексу, який стане гідним місцем для проведення домашніх матчів.

Новий спонсор СФК "Буковина", голова компанії «Демарт» Володимир Дубинський та мер Чернівців Роман Клічук

ФК «Буковина» отримав нового титульного спонсора та озвучив свої головні цілі та майбутні плани

У вівторок, 30 ciчня, у приміщеннi офісу ФК «Буковина» вiдбулася пресконференція керiвництва футбольного клубу та його нового титульного спонсора - компанії «Демарт», йдеться на сторінці футбольного клубу у Фейсбук.

Нинішньої зими пiсля тривалих перемовин було дано старт тісній співпраці ФК «Буковина» та компанії «Демарт», відомої своїми потужними соціальними та спортивними проектами в рамках співпраці з СК «Прометей».

У пресконференції взяли участь голова компанії «Демарт» Володимир Дубинський, президент ФК «Буковина» Андрій Сафроняк, головний тренер команди Андрій Мельничук, директор ФК «Буковина» Iгор Наболотний та спортивний директор «жовто-чорних» Григорій Чурілов.

Президент ФК «Буковина» Андрій Сафроняк відкрив пресконференцію:

«Останні два роки ми робили все можливе, щоб зберегти футбол у Чернівцях і по можливості розвивати його. Свої корективи внесла війна і я хотів би подякувати всiм тим, хто підтримував «Буковину» у цей нелегкий час».

Голова компанії «Демарт» Володимир Дубинський оголосив першу основну цiль нового спортивного проєкту:

«Буковина» - клуб із великими традиціями та значною уболівальницькою підтримкою у Чернівцях. Ми вирішили допомогти йому і разом почати новий шлях. У нас великі цілі та амбіції. Цього сезону команда вже не може претендувати на потрапляння до Прем'єр-ліги. Влітку ж їй буде поставлено завдання за підсумками сезону 2024/2025 здобути путівку до Прем'єр-ліги».

Спортивний директор ФК «Буковина» Григорій Чурілов розповів про процес комплектування команди на весняну частину поточного сезону, який ще не завершено.

«Взимку всі футбольні клуби не мають широких можливостей для комплектування команд. Однак ми плiдно попрацювали в цей період, підписавши уже 8 гравців у всі ігрові лінії. Всі вони вже уклали угоди з клубом. Тренерський штаб має свою концепцію інтелектуального футболу, і ми сподіваємося, що всі новачки цілком і повністю відповідають цим вимогам. Хлопцям сподобався наш проєкт, вони прагнутимуть зробити все можливе, щоб команда досягла своїх цілей».

Володимир Дубинський:

«Ми також прагнули залишити в клубі всіх молодих гравців. Вони повинні складати, так би мовити, ДНК клубу. Велику увагу приділятиметься «Буковині» U-19. Найближчим часом буде також створено академію «Буковини» . Для тренувань головної команди та дітей вже у найближчій перспективі буде збудовано кілька тренувальних полів та будуть проведені всі необхідні зміни на головнiй аренi міста – стадіонi «Буковина».

Найголовніше, що є сьогодні у Чернівцях – людський ресурс. Вже зараз ми маємо підтримку міської влади та місцевого бізнесу. Всі разом намагатимемося досягти наших цілей».

Ігор Наболотний:

«Сподiваюся, що згодом у Чернівцях будуть збудовані не лише тренувальні поля, а й навчально-тренувальна база, де команда зможе повноцінно готуватися до ігор».

Головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук розповів про те, якi чинники насамперед враховувалися при придбанні футболістів та про перші враження роботи з ними.

«Ми розуміємо які завдання, поставлені перед командою. Зараз, як уже було сказано, нові футболісти підбиралися під нашу ігрову філософію та під стратегію розвитку команди у найближчі півтора-два роки. Ми всі разом маємо рухатися вперед. Зараз я бачу, що всі хлопці працюють з великим бажанням та азартом. Це не може не радувати».

До початку змагань у Першій лізі підопічні Андрія Мельничука готуватимуться у три етапи. На першому команда тренуватиметься у Чернівцях на полях ФОК «Олімпія» та «Хет-трик Арена», а другий та третій етапи навчально-тренувальних зборів чернівчани проведуть на Закарпатті.

Перший офіційний матч у 2024 році «Буковина» зiграє на виїзді проти футбольного клубу «Діназ» Вишгород. Базова дата поєдинку – 23 березня.

Фото: СФК “Буковина”


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації