«Гроші у футбол не грають». «Буковина» в оновленому складі готова боротися за вихід у Першу лігу

ПОЖИВЕМО - ПОБАЧИМО

13 серпня ФСК «Буковина» з нагоди початку нового футбольного сезону презентував новачків команди та партнерів клубу. Під час пресконференції президент клубу Вадим Заяць розповів про фінансування, плани колективу та завдання, які стоять перед командою у Другій лізі та Кубку України.

Президент ФСК Буковина Вадим Заяць

Головний тренер «Буковини» Євген Коваленко підбив підсумки передсезонної підготовки, комплектації команди новими гравцями, а також пояснив, у який футбол гратимуть чернівчани. Тренер розповів, що у попередньому сезоні команді не вистачало удачі, певного фарту. У цьому сезоні з оновленим, підсиленим складом гравці працюватимуть над гострішою, високопрофесійною грою. Власне такою, щоб вболівальники хотіли йти на стадіон та підтримувати свою команду.

Головний тренер «Буковини» Євген Коваленко

Вадим Заяць амбітно заявив, що команда ставить за ціль увійти до Першої ліги:

«Так, ми об’єктивно розуміємо, той високий рівень команд, з якими ми будемо грати. Та я вірю у те, що наші хлопці продемонструють свої максимально професійні якості і покажуть іншим, більш високооплачуваним командам, що гроші у футбол не грають. Ми прагнемо працювати не в збиток, а показувати захоплюючу, видовищну гру»

Щодо фінансування команди, то Вадим Заяць розповідає про підтримку міської влади та партнерів. Також команда прагне сама заробляти. Таку стратегію планують реалізувати у життя. Спортивний клуб покладає надії й на обласну програму з підтримки спорту.
- Маємо надію на підтримку обласної влади. Сподіваємося слово буде дотримано і нас підтримають, як і обіцяли, - каже Вадим Заяць.

Президент ФСК Буковина Вадим Заяць

Президент додає, що вірить у свою команду і впевнений, що в оновленому складі зможуть досягти прогресивних результатів.
Наразі клуб немає боргів, з гравцями розраховуються вчасно.

Під час заходу футболісти анонсували найближчі домашні матчі команди. Так, у суботу, 14 серпня, у рамках 4 туру Другої ліги «жовто-чорні» у Чернівцях прийматимуть «Рубікон» (Київ). Початок матчу на стадіоні «Буковина» о 17:00.

А в середу, 18 серпня, о 17:30 чернівчани вдома зустрінуться із однією із найсильніших команд західного регіону. У кубковому поєдинку «Буковина» протистоятиме «Агробізнесу» (Волочиськ, Хмельницька область).

Цей колектив у попередньому сезоні дійшов до півфіналу Кубка України, де поступились путівкою до фіналу київському «Динамо». Досить давно до Чернівців не приїжджали клуби подібного рівня, тож вболівальників закликали прийти на стадіон та підтримати рідну команду.

Крім того, представники ФСК «Буковина» розповіли, що клуб намагається існувати самотужки, не покладаючись на фінансування з міського чи обласного бюджетів, а розбудовуючи мережу спонсорів та партнерів. Частина з них були присутні на заході, їм від імені команди подарували пам’ятні іменні футболки «Буковини».

Під час пресконференції присутнім презентували новачків, якими клуб підсилився влітку.

Так гравцями «Буковини» стали 8 футболістів:

- голкіпер Ігор Фіяло (24 роки). Попередній клуб – першоліговий «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні). Його важко назвати новачком, оскільки воротар уже грав за «Буковину» у першій половині сезону 2020/21.
- захисник Олександр Логінов (30 років). Досвідчений вихованець дніпровського футболу. Провів майже сотню матчів у Першій лізі. Зокрема виступав у таких командах: «Зірка» (Кропивницький), «Сталь» (Алчевськ), «Кремінь» (Кременчук), «Верес (Рівне), «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка), «Іслоч» (Мінськ), «Полісся» (Житомир) та «ВПК-Агро» (Вишневе). Попередній клуб – «Кристал» (Херсон).
- захисник Роман Николишин (23 роки). Виступав за «Скалу» (Стрий), «Калуш» та «Балкани» у Першій та Другій лігах. Попередній клуб – львівські «Карпати».
- захисник Артем Нижник (18 років). Перспективний вихованець столичного футболу. Випускник ДЮСШ Щасливе (Київська область).
- півзахисник Арманд Кен Елла (28 років). Починав займатись футболом у Камеруні в Академії Самуеля Ето’О. У 12-річному віці отримав запрошення від каталонської «Барселони», в якій виступав за молодіжний склад. Розкрити свій потенціал у цьому топ клубі Еллі завадила важка травма, яка на довгий період залишила його поза футболом. Після каталонського клубу камерунець виступав за «Карпати» (Львів), «Капошвар Ракоці» (Угорщина), «Сандецію» (Польща), «Фрі Стейт Старз» (ПАР), «Інгулець» (Петрове) та «Машал» (Узбекистан). До червня 2021 року захищав кольори польської «Сандеції», яка виступає у місцевій Першій лізі.
- півзахисник Володимир Лук’янченко (19 років). Футболіст родом із Чернівців, однак у 12-річному віці переїхав до Києва. У столиці він навчався в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного (РВУФК). У 2019 році став гравцем луганської «Зорі», за яку виступав у командах U-19 та U-21. У сезоні 2020/21 Володимир став бронзовим призером чемпіонату України U-19.
- півзахисник Владислав Волинець (20 років). Випускник футбольної академії «Арсенал» (Київ), де був капітаном команди.
- нападник Фаді Салбак (23 роки). Народився в Ізраїлі, а згодом разом із родиною емігрував до Канади, громадянство якої і отримав.

Захищав кольори канадського клубу «Воркута», а в попередньому сезоні виступав за хмельницьке «Поділля». У складі срібного призера Другої ліги зіграв 22 матчі, в яких забив 8 голів.

Альона ЧОРНА, спеціально для БукІнфо (с)
Фото авторки


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації