Час прийшов: Усик хоче забути російську мову

Об'єднаний чемпіон світу суперважкої ваги Олександр Усик зізнався, що повномасштабне вторгнення Росії стало для нього поштовхом для того, щоб остаточно перейти українською мовою.

Український боксер підкреслив, що в його оточенні також багато хто відмовляється від мови країни-агресорки, пише Обозреватель.

Про це він заявив під час Київського міжнародного економічного форуму, який 12 жовтня відбувся в столиці країни. Олімпійський чемпіон Лондона-2012 зазначив, що ще до початку війни намагався промотувати українську мову не лише публічно, а й серед своїх дітей.

"Я до повномасштабного вторгнення вже спілкувався українською мовою вдома, з дітьми, перед олімпійськими іграми давав інтерв'ю українською. Але відсотків на 70 ті люди, з якими я спілкувався, вони були російськомовними. Але зараз ситуація змінюється. І мені особисто хотілося взагалі перейти державною мовою. Тобто не лише інтерв'ю – спілкуватися вдома, тобто остаточно перейти українською мовою. І 24 лютого цьому допомогло", – сказав Усик.

Також під час КМЕФ-2023 Олександр відверто висловився про свій поєдинок проти Тайсона Ф'юрі (33-0-1, 24 КО) за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі. За неофіційними даними, бій може відбутися перед Новим роком або в січні.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації