Біатлон готується завершити сезон, а НХЛ у розпалі: головне про зимові види

Розпочалася весна, а отже і змагання з більшості зимових видів завершилися або добігають кінця. Готується до фінальних раундів і біатлон. Попереду лічені матчі Кубка світу, який знову видався невдалим для України, адже представники й представниці національної збірної за 3,5 місяці жодного разу не потрапляли до трійки призерів.

Невдалим для України став і Чемпіонат світу з біатлону, який проходив у лютому в німецькому Обергофі. Найкращим спортсменом змагань однозначно став норвежець Йоганнес Бьо. Його збірна виявилася лідером у командному заліку, вигравши 5 золотих, 5 срібних та 3 бронзових медалі. З українців найбільш успішно (якщо можна так сказати взагалі) виступив Дмитро Підручний, піковим досягненням якого стало 5 місце в спринті. В жіночих змаганнях лише Юлія Джима потрапляла до топ-40, показавши 14 місце в гонці переслідування.

Український хокей: результати регулярного сезону

Попри бойові дії на території України та поступову втрату популярності протягом останніх років, вітчизняний хокей продовжує жити. УХЛ, участь в якій у поточному сезоні змогли взяти 6 команд, 5 березня завершила регулярну частину змагань. За підсумком кругових етапів, які провів український хокей, результати були такими:

  1. Кременчук (72 очки).
  2. Дніпро (70).
  3. Сокіл (66).
  4. Легіон (39).
  5. Київ (17).
  6. Харківські Берсерки (6).

Команди, які зайняли перші 4 місця, потрапили до стадії плей-офф, яка розпочалася з півфіналів. В них команда, що стала першою, зустрічаються з четвертою, а друга — з третьою. Півфіналісти проводять серію матчів до чотирьох перемог (максимум 7 ігор). За результатами хокею на цьому етапі визначаються два фіналісти, які розігрують трофей за аналогічною схемою.

НХЛ — у розпалі

Фото з відкритих джерел

Північноамериканська NHL переживає найгарячігший період регулярного сезону. Він завершиться 14 квітня, тож наразі в лізі точиться запекла боротьба за прохід до плей-офф Кубка Стенлі. Лідерами дивізіонів станом на середину березня були:

  • Столичний — Кароліна Харрікейнс, Нью-Джерсі Девілс, Нью-Йорк Рейнджерс;
  • Атлантичний — Бостон Брюінс, Торонто Мейпл Ліфс, Тампа-Бей Лайтнінгс;
  • Центральний — Даллас Старс, Міннесота Уайлд, Колорадо Евеланш;
  • Тихоокеанський — Вегас Голден Найтс, Лос-Анджелес Кінгс, Сіетл Кракен.

До плей-офф за підсумками регулярного сезону потрапляють по 3 найкращі команди з кожного дивізіону. Також до них за правом вайлд-кард приєднаються по 2 команди з обох конференцій, які набрали найбільше балів, але не потрапили до топ-3 своїх дивізіонів.

Автор sport.ua: Сергій Циба, https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації