Заступник мера Чернівців Маховіков розповів про махінації з комунальним майном Чернівців за підписом Гавриша: справа у силовиків

ЗАПРОДАНЦІ В КУЩАХ? /

Заступник Чернівецького міського голови Євгеній Маховіков розповів історію ще одного комунального приміщення у привабливому районі міста, яке орендатор за "копійки" отримав у власність за підписом екс-керівника департаменту розвитку Віталія Гавриша.

Про незаконну схему привласнення майна громади міста, яке коштує десятки мільйонів, чиновник розповів на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

"Приміщення за адресою вул. Небесної Сотні, 12 – перехрестя з Проспектом, червона лінія для комерційної нерухомості, вартісна та дуже приваблива. Довгий час частину цього приміщення орендувало ПАТ "Укртелеком" для розміщення АТС. А в травні 2019р. частина приміщення з дозволу Департаменту розвитку була здана в суборенду ФОП Д, і далі події почали розвиватися за відомим вже сценарієм:

- червень 2019р. - п. Д підписує акт приймання-передачі, де зазначено, що приміщення знаходиться в задовільному стані і не потребує капітального ремонту;

- грудень 2019р. – п.Д подає заяву про те, що вже вкрай необхідні ремонтні роботи у вигляді невід’ємних поліпшень (заміна вікон, дверей, знесення перегородок);

- січень 2020р. – Листом Департамент розвитку за підписом директора цього департаменту п. Гавриша повідомляє про те, що він "принципово не заперечує проти проведення ремонтних робіт….". – розповів посадовець.

Євгеній Маховіком наголошує, що згідно Положення про порядок надання згоди на невід’ємні поліпшення департамент не має права самостійно ухвалювати такі рішення.

"Є чітко прописані процедури - комісія, висновки про доцільність робіт, підготовка кошторису, рекомендації та висновки для Виконкому. І лише на засіданні Виконкому колегіально приймається рішення про надання дозволу чи про відмову. В принципі, цей документ і став ключовим в суді про який нижче:

- квітень 2020 – ДМБК при відсутності рішень комісії та Виконкому видає п. Д містобудівні обмеження. І що цікаве – не на проведення ремонтних робіт ( як вказано у заяві орендаря!!!), а на " проведення реконструкції …під торгові приміщення", - веде далі заступник мера.

 

 

А далі все прогнозовано:

"Серпень 2020 р. Рішення Шевченківського районного суду за позовом п. Д до Чернівецької міської ради про визнання за п. Д права власності на перероблену річ. Нагадаю, ключовим документом в прийнятті цього рішення, який суд розцінив як дозвіл орендодавця, став лист Департаменту розвитку за підписом п. Гавриша про "принципово не заперечуємо". Сторони процесу погодились з рішенням суду. Апеляція не подавалась!" - написав чиновник.

За словами Є. Маховікова, за приблизними підрахунками, вартість 109,9 кв м. за ринковою ціною в цьому приміщенні – це понад 8,5 млн.грн. У той час як орендодавець заплатив лише 1,16 млн.грн. Різниця в понад 7,3 млн.грн.

Як повідомив чиновник, зараз справа перебуває на розгляді суду. А за підписом міського голови за вищевказаним фактом подали заяву про вчинення кримінального правопорушення.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації