"Жартувати" з введеннями червоних карантинних обмежень владі Зеленського в Києві і на місцях дуже небезпечно, - свободівець Мельничук

ЛЮДИ НЕ ДОВІРЯЮТЬ ВЛАДІ /

У Чернівцях 25 серпня з 9.30 більше тисячі містян та підприємців вимагали відповідального ставлення влади до проблем в державі і на місцях, щодо введення карантинних обмежень. Люди розуміють, що якщо протидіяти коронавірусу, то необхідно робити це без будь-якої вибірковості з дотриманням всіх карантинних загальноприйнятих у світі норм.

Про це у Фейсбук написав заступник голови облради, лідер буковинських "свободівців" Віталій Мельничук.

Але знищувати підприємництво, блокувати транспорт, ізольовувати громадян вдома, а натомість займатися профанацією боротьби з коронавірусом, витрачаючи мільярди на зовсім інше... є недопустимим.

Чернівецька громада сьогоднішнім мирним зібранням висловлювала своє обурення з вимогою прийняти на позачерговій сесії рішення, щодо недопущення катастрофічних для містян та економіки міста та й області обмежень.

Після виступів на мітингу під стінами Ратуші депутати міської ради провели позачергову сесію на якій прийняли рішення на території міста Чернівці скасувати введені карантинні обмеження, що передбачені відповідною постановою кабміну, яким відновили попередній режим функціонування ринків, магазинів, транспорту, роботи шкіл з 1 вересня.

Далі протестувальники перейшли під стіни ОДА та облради з вимогами невідкладно скликати обласну комісію ТЕБ та НС і сесію облради з вимогами до керівництва держави відновити залізничне та автобусне сполучення, відмінити драконівські обмеження, які паралізують життя.

Від керівництва облради виступив перед людьми, дав інформацію, що Голова ОДА з самого початку карантину діяв самочинно на свій розсуд, без консультації з спеціалістами та депутатами і довів ситуацію з протидії коронавірусу до теперішніх загрозливих маштабів... У зв'язку з цими і іншими проблемами питання недовіри Голові ОДА Осачуку розглядалося 6 серпня на черговій сесії облради, але набрало лише 11 голосів. За потребою людей для звернень до керівництва держави скликали на 16.00 позачегову сесію облради.

На позачергову сесію обласної ради на 16 годину прибуло 20 депутатів, тому провести засідання у форматі сесії не було можливості. За участю запрошених предствників пікетувальників разом з присутніми депутатами розпочали збори депутатів.

В процесі обговорення проблеми з введеннями карантинних обмежень дали можливість виступити депутатам, представникам пікетувальників та заслухали представників керівництва виконавчої влади.

В процесі проведення засідання зборів депутатів повідомили, що при вході в приміщення пікетувальники вимагають інформації, щодо провелення депутатського зібрання.

Особисто знову вийшов до пікетувальників, зорієнтував їх в тому перебігу подій, які мали місце в сесійному залі, відповів на ті запитання, які задавали пікетуючі.

Ті вимоги та наполягання, які висловили пікетуючі біля входу в адмінприміщення повернувшись в сесійну залу висловив у своєму виступі.

Виступаючи перед присутніми депутатами, представниками пікетуючих та журналістами також звернувся до Першого заступника голови ОДА Богдана Ковалюка не сторонитися людей, проводити з ними прямий діалог, скликати засідання ТЕБ та НС та з дотриманням всіх карантинних норм реально підтримати тих хто працює та, як підприємець створює

робочі місця.

Представники керівництва ОДА Богдан Ковалюк та Наталія Гусак, відповідаючи на запитання депутатів та пікетувальників, як "хірургічні інструменти" - оперували лише пунктами постанов, потребами діяти лише в руслі рішень керівництва держави і змушені йти навіть на елементарний діалог лише під тиском депутатів та представників пікетувальників.

Внаслідок проведеного засідання депутатів обласної ради, незважаючи на те, що вимога скликання засідання обласної комісії ТЕБ та НС було керівництвом ОДА проігноровано, все ж таки з представниками ОДА було узгоджено процес відновлення транспортних пасажирських перевезен ь, з'ясовано формат роботи ринків та магазинів, складено та підписано депутатами остаточний текст звернення до Кабміну щодо зменьшення обмежень при карантині в червоних зонах протидії коронавірусу.

На відміну від виконавчої влади, яка навіть не скликала обласну комісію ТЕБ та НС, депутати обласної ради, провели збори депутатів та своїми діями примусили представників ОДА бути ближчими до людей та більш приземленіше вирішувати проблеми мешканців громад краю.

P.S.

Нажаль представники керівництва міста та ОДА, замість реального узгодження питання призупинення штрафних санкцій до перевізників з представниками правоохоронних органів, як то було обумовлено вчора на сесії міськради та в сесійній залі обласної ради станом на сьогодні взагалі не вирішено. Штрафуючи перевізників, які привезли людей на Калинку з міста та усієї області, знову створили коллапс повернення людей з МТК"Калинівський ринок" до центру Чернівцвів та в райони області...

Такими несинхронними провокативними діями виконавча влада та правоохоронні органи ще більше накручують протестні настрої, що може призвести до чергових соціальних вибухів та масових протестів...


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації