Пікет під Чернівецькою ОДА проти дистанційного навчання: виступив Осачук, його закричали і силою відібрали мікрофон (ВІДЕО)

НАПРУГА НАРОСТАЄ /

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук вийшов до учасників пікету проти дистанційного навчання у школах, проте мітингувальники його перекрикували й спробували відібрати мікрофон.

Як повідомляє molbuk.ua, чиновник закликав учасників мітингу проти дистанційного навчання з розумінням поставитись до обмежень навчання у школах Буковини, які пов’язані із встановленням "червоної" карантинної зони.

Він заявив, що ніхто не задоволений дистанційним навчанням, адже воно не може повністю замінити нормальний навчальний процес.

"Це усвідомлюють усі – і уряд України, в тому числі, з прем’єр-міністром України, які дбають про те, щоби переглянути обмеження для "червоної" зони", – сказав голова ОДА.

Осачук додав, що українці проживають у "правовій державі, де постанови уряду мають вищу силу".

"І попри наші небажання і несприйняття, ми мусимо дотримуватися цих обмежень", – сказав чиновник.

Він також додав, що мав розмову з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, під час якої посадовець запропонував уряду пом’якшити карантинні обмеження.

"Ми мусимо знайти форму, в якій мали би працювати спортивні школи, спортивні центри – там, де люди дбають про своє здоров’я і зміцнюють його. Але в тому числі говорили і про навчальні заклади", – сказав Осачук.

Посадовця кілька разів перекрикували мітингувальники вигуками "Ганьба", тож Осачук не зміг завершити свої репліки.

Пізніше один з учасників пікету підійшов до голови ОДА та спробував відібрати у нього мікрофон. Осачук вигукнув йому, що він має завершити своє звернення до мітингарів. Але після того, як вигуки людей продовжувались з вимогою відібрати мікрофон, голова ОДА покинув місце події, повернувшись до приміщення "будинку з левами".

Як відомо, сьогодні в Чернівцях понад 150 людей зібралися під приміщенням обласної державної адміністрації на акцію проти дистанційного навчання у навчальних закладах.

У частині Чернівецької області (в місті Чернівцях, Вижницькому, Глибоцькому, Заставнівському, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах), де встановлена "червона" карантинна зона, усі школи переведені на дистанційний режим роботи.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації