Голова обласної ради Бойко про протести буковинців: "Це вимушені кроки людей. Ми на стороні простих буковинців"

БОЙКО В КУРСІ /

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко вважає "вимушеними кроками людей", які вдалися до акцій протесту, вимагаючи скасувати нові тарифи на постачання та споживання газу.

Про це він заявив в коментарі кореспондентові БукІнфо.

- Ви бачите, як в тому чи іншому населеному пункті Буковини люди активно протестують проти підвищення вартості споживання та транспортування газу. Чи думає керівництво обласної ради переглянути рішення про передачу в безоплатне користування АТ "Чернівцігаз" газових мереж, яке населення фактично будувало за власний кошт, а тепер має платити за транспортування за подвійними тарифами. Чи має наміри обласна рада включитися в цей процес?

"Щодо протестних акцій то звичайно розумію, що це вимушені кроки людей. Ми вже у цьому процесі. Зініціювали зустріч з головами громад, напрацьовуємо певні механізми і звернення у відповідні державні органи. Звичайно ті, які у нашій компетенції. Але точно скажу, що пасивну позицію не будемо займати і будемо на стороні простих буковинців, - відповів Олексій Бойко.

Нагадаємо, у понеділок, 11 січня, біля Чернівецької міської ради та поблизу стаціонарного посту в селі Атаки Хотинського району, а також на центральній вулиці села Мамаївці Кіцманського району зібралося приблизно 170 буковинців. Люди вимагають скасування нових тарифів на постачання та споживання газу.

З 1 січня газопостачальні компанії підняли ціну на газ для населення. Паливо в середньому подорожчає на одну на гривню за кубометр порівняно з ціною у грудні. Тарифи ж у більшості облгаззбутів коливаються в межах 8,91 грн за кубічний метр («Полтавагаз збут») і до 9,93 грн («Чернівцігаз збут») – ціна враховує ПДВ, але без вартості послуги за розподіл, тобто за доставку.

Для порівняння: в грудні облгаззбути продавали газ населенню в середньому по 8,8 грн за куб – ціна у різних областях була в діапазоні 7,92 - 9,05 грн.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації