Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння

БІЛЬШЕ ВИДОВИЩ?! /

Президент Володимир Зеленський в четвер, 2 липня, підписав закон, що скасовує кримінальну відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані, який вступив в дію напередодні.

Про те, що Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних злочинів", говориться на сайті Верховної Ради, - пише ДТ.

Закон передбачає внесення в 125 законодавчих актів змін, якими нетверезе водіння і пов'язані злочини вважаються "кримінальним правопорушенням", "кримінальним проступком" або "нетяжким злочином". Після вступу в силу закону нетверезих водіїв не каратимуть позбавленням волі.

При цьому, ще 1 січня 2020 року мав набрати чинності закон, який передбачав кримінальну відповідальність за нетверезе водіння. Його схвалили ще в 2018 році. З січня початок дії нового покарання для п'яних водіїв відклали на 1 липня 2020 року.

У колізії з цим закон йшов законопроєкт про спрощення досудового розслідування. Це так звані "проступки", які вже від 1 липня буде розслідувати окремий підрозділ поліції дізнання. У другому читанні його прийняли в червні 2020 року і відправили на підпис президенту. Повернувся в Раду з підписом Зеленського закон вже 2 липня.

Тому пункт про кримінальну відповідальність для водіїв скасовують.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації