Які заклади отримали буковинські ОТГ від районів?

ЩО І КОМУ? /

380 закладів спільної власності громад сьогодні вже передані громадам від районних рад. Завершення першого етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні проведенням місцевих виборів в жовтні 2020 року, передбачив також передачу нових повноважень новосформованим територіальних громадам, а, отже, і передачу об’єктів спільної власності територіальних громад району у власність новосформованих територіальних громад.

«Процес передачі майна від районних та обласних рад наразі триває по всій країні. Чернівецька область була в авангарді цього процесу та на сьогодні 100 % закладів та майна передано територіальним громадам», - наголошує Тетяна Татарчук, керівниця Чернівецького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Так, в Чернівецькій області було 380 об’єктів спільної власності територіальних громад району, бюджетних установ, що потребували передачі у власність територіальних громад. Серед них 258 закладів освіти, 32 закладів культури, 23 заклади медицини та 67 закладів інших сфер. У Чернівецькому районі передали громадам 200 об’єктів, у Дністровському районі 134, а у Вижницькому районі 46.

«Майже по всіх об’єктах, які потребували передачі у власність територіальних громад рішення приймалися районними радами старих районів, водночас у Вижницькому районі вже нова районна рада прийняла рішення про передачу окремих об’єктів спільної власності.

Також на сьогодні вже є 100 % рішень рад територіальних громад про надання згоди на прийняття у комунальну власність зазначених об’єктів», - розповідає Вікторія Чебан, радниця з питань місцевого самоврядування та децентралізації Чернівецького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Команда Чернівецького регіонального офісу надавала консультативну підтримку громадам у процесі передачі цього майна.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації