У Чернівцях батько-боржник сплатив майже 127 тисяч гривень аліментів

  • Право
  • 713
  • 0

ЗНАЙШОВСЯ ТАКИЙ… /

Чернівчанин заборгував кошти дитині за вісім років. На примусовому виконанні у Першому відділі державної виконавчої служби у місті Чернівці Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) з жовтня 2012 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини. Проте боржник злісно ухилявся від сплати аліментів.

Як повідомляє Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, державний виконавць застосував до нього встановлені Законом обмеження:

-позбавлення права виїзду за межі України;

- позбавлення права керування транспортними засобами;

- позбавлення права користування вогнепальною зброєю та права полювання;

-накладення арешту на майно;

- накладення арешту на рахунки боржника.

За результатами застосованих обмежень, з боржника стягнуто майже 127 тисяч гривень, з них понад 84 тисячі – сам борг з аліментів, а 42 тисячі гривень – штраф, який відповідно до законодавства становить 50% від суми заборгованості.

Нагадаємо, відповідно до законодавства аліменти може отримувати один із батьків (опікун, піклувальник), з яким проживає дитина, так і сама дитина, якій виповнилося 18 років ( до досягнення 23 років), у випадку якщо вона навчається, і потребує у зв’язку з цим матеріальної допомоги.

Способи отримання аліментів: досудовий - усна домовленість батьків, нотаріально засвідчений договір про сплату аліментів на дитину; судовий – наказне провадження, позовне провадження.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації